dinsdag 21 mei 2024

Legendarische Brascross herleeft!

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Op 21, 22 en 23 augustus wordt in Heeswijk-Dinther voor de negende keer de 24-uurs Solexrace georganiseerd. Ook dit jaar zullen weer meer dan honderd teams uit binnen- en buitenland de strijd tegen de klok aangaan ten bate van KiKa (kinderen kankervrij). De Brommercross, die sinds 2012 deel uitmaakt van het driedaagse race- en feestprogramma, wordt uitgebreid met twee crossklasses en gaat verder onder de naam Brascross. Daaraan meedoen kan vanaf een leeftijd van vijf jaar, met een crossmotor, brommer, grasmaaier, buggy of een ander gemotoriseerd voertuig.

Brascross
De naam Brascross komt oorspronkelijk uit 1989, toen deze legendarische cross voor het eerst werd georganiseerd door zijspancrossiconen Leo Lagemaat en Eimbert Timmermans op het circuit in Heeswijk. Het doel was: zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de motorsport, zowel langs als óp de baan. De Brommercross van de 24-uurs Solexrace werd met hetzelfde doel en zelfs op hetzelfde circuit georganiseerd, vandaar dat de Brommercross nu is omgedoopt tot Brascross! De nieuwe Brascross is onderverdeeld in vijf verschillende klasses: de luier- en de snotneusklasse, de brommercrossklasse, de algemene crossklasse en de gewoon-omdat-het-kan klasse.

24-uurs Solexrace
De grote strijd wordt natuurlijk weer geleverd door de deelnemers aan de 24-uurs Solexrace. Zij strijden, in teams van vier personen (drie rijders en één monteur), 24 uur aaneengesloten voor KiKa en voor de Eeuwige Roem. Door het vorig jaar vernieuwde wedstrijdreglement is de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Het komt niet alleen aan op het doorzettings- en uithoudingsvermogen van de rijders, maar ook op de betrouwbaarheid van hun Solex. 

Het parcours is 3,1 kilometer lang en voert de deelnemers elke ronde opnieuw dwars door twee volle cafés, de uitbundige feesttent en een echte stierenstal. Het 24-uurs Solexrace-virus heeft zich inmiddels ook ver over de grenzen verspreid. De deelnemende teams komen uit alle windstreken van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Vorig jaar won het solexracingteam van Ad van Heerbeek, met na 24 uur maar liefst 261 rondjes op de teller.

Drie dagen feestgarantie
Naast de 24-uurs Solexrace en de Brascross is het natuurlijk ook weer drie dagen volop feest, spektakel en vertier in ‘de hei van Heeswijk’. Het festivalterrein wordt uitgebreid met een extra feesttent, zodat er meerdere stijlen muziek te horen zijn. Aan het muziekprogramma wordt op dit moment nog flink gesleuteld maar mede-organisator WC Experience is natuurlijk zeker weer van de partij!

Meer informatie en inschrijven
De inschrijvingen voor de Brascross en de 24-uurs Solexrace zijn geopend. Meer informatie over inschrijven, reglementen, etc. is te vinden op www.24uurssolexrace.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen