Vat die Pad: Van Soweto naar De Wilde Kust

In Long Way to Mandela gaat Michiel van Dam op zoek naar sporen uit de autobiografie van Nelson Mandela.

Drie motorrijders hebben in Zuid-Afrika de tijd van hun leven als zij van Soweto naar de Wilde Kust rijden. De Drie Padvarkies noemen ze zich, naar het Zuid-Afrikaanse woord padvarkwat wegpiraat betekent. De Grote Boze Wolf in het verhaal heet natuurlijk Apartheid. Maar in het spoor van Nelson Mandela overheerst de lol van het fantastische motoravontuur, waarvan de drie motorrijders met volle teugen genieten. Vat die pad! Dat is Afrikaans voor op weg gaan, vertrekken

Michiel van Dam maakt al dertig jaar prachtige reisverhalen voor Motor.NL. Nu combineert hij zijn twee passies, motorrijden en boeken lezen, in de serie Pad Vat, die door het Zuid-Afrikahuis wordt gepubliceerd.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?