maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Veel actie tijdens DTS KTM Pirelli Race Days

Afgelopen weekend zijn er op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps veel beslissingen gevallen in de diverse klassen van het Open Nederlands Kampioenschap Wegrace. Arie Vos pakte de titel in het Dutch Superbike, Stuart Voskamp schreef het Dutch Supersport op zijn naam. De zijspanklasse werd beslist in het voordeel van Bennie Streuer en zijn bakkenist Kees Endeveld.

Desondanks valt er nog genoeg te beleven tijdens de DTS KTM Pirelli Race Days, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het TT Circuit van Assen. De strijd om de tweede plaats in het Superbike-kampioenschap is nog niet beslecht. Alhoewel Raymond Schouten nu die plek in handen heeft met 168 punten is de Waarhuizenaar nog niet verlost van Danny de Boer. De Boer heeft geen punten meegenomen uit Spa en zal gebrand zijn op een goede klassering in Assen. Ook Chris Burns heeft laten zien zich absoluut met de strijd om het podium te kunnen bemoeien.

In de Supersport is de kampioen in de persoon van Stuart Voskamp bekend. Om de tweede plaats is echter nog een hevige strijd aan de gang. Leon Bovee leidt de dans met 112 punten maar Kevin Valk heeft aansluiting met 106 punten. Dat Valk nog lang niet zeker is van zijn positie blijkt uit het feit dat zowel Kervin Bos als Ronald ter Braake hem op zijn hielen zitten met ieder 105 punten. Kortom, spanning genoeg voor de overige top vijf klasseringen in de stand voor het ONK.

In de Talent Cup 600 is Wayne Tessels de leider in het kampioenschap maar daar zitten Christiaan Nobel en Jacco Boonen er dicht op. Dus hier zal nog om ieder punt gestreden gaan worden. Of de jonge talenten de rust kunnen bewaren om punten binnen te hengelen tijdens de races is de vraag. Jeugdige overmoed wil nog wel eens de overhand krijgen… Spanning genoeg tijdens de DTS KTM Pirelli Race Days.

Meer informatie: www.dtsktmpirelliracedays.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen