dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Veilig de winter in

De OptiMate 3+ is een veelzijdige acculader, die accu’s kan doormeten, laden, onderhouden en herstellen. Licht ontladen accu’s worden eerst via een programma geladen, waarna de OptiMate 3+ meet of de accu de lading ook vasthoudt.

Is dat zo, dan activeert hij het onderhoudsprogramma, dat de accu periodiek controleert en alleen bijlaadt als dat nodig is. Dit voorkomt overladen, zodat de Optimate 3+ zonder problemen langdurig aangesloten kan blijven.

Een van de handigheidjes van de OptiMate 3+ is het speciale laadprogramma voor sterk ontladen accu’s. Die worden dan eerst met een hoge spanning, en in een later stadium met korte piekspanningen, ‘gereanimeerd’.

Om de motorelektronica te beschermen werkt dit programma alleen als de accu niet op de motor is aangesloten. De OptiMate 3+ detecteert zelf of dat het geval is.

De OptiMate 3+ kost 54,95 euro. Meer informatie staat op www.hocoparts.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen