Veilig de winter in

De OptiMate 3+ is een veelzijdige acculader, die accu’s kan doormeten, laden, onderhouden en herstellen. Licht ontladen accu’s worden eerst via een programma geladen, waarna de OptiMate 3+ meet of de accu de lading ook vasthoudt.

Is dat zo, dan activeert hij het onderhoudsprogramma, dat de accu periodiek controleert en alleen bijlaadt als dat nodig is. Dit voorkomt overladen, zodat de Optimate 3+ zonder problemen langdurig aangesloten kan blijven.

Een van de handigheidjes van de OptiMate 3+ is het speciale laadprogramma voor sterk ontladen accu’s. Die worden dan eerst met een hoge spanning, en in een later stadium met korte piekspanningen, ‘gereanimeerd’.

Om de motorelektronica te beschermen werkt dit programma alleen als de accu niet op de motor is aangesloten. De OptiMate 3+ detecteert zelf of dat het geval is.

De OptiMate 3+ kost 54,95 euro. Meer informatie staat op www.hocoparts.com.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.