Film > Checa wereldkampioen Superbike

Carlos Checa (Ducati – foto) heeft zoals verwacht de wereldtitel veroverd in het WK Superbike. Hij won beide races op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk en vergaarde daarmee zoveel punten, dat hij het kampioenschap een ronde voor het einde al zeker stelde. Marco Melandri (Yamaha), de enige coureur die Checa nog van de titel kon afhouden, reed beide keren naar de tweede plaats.

Eerste manche WK Superbike

Tweede manche WK Superbike

Vorige week op Imola leek Chaz Davies al kampioen te worden maar toen plofte zijn Yamaha R6. Nu bleef het team bespaard van pech. En hoe! Davies werd kampioen, teamgenoot Luca Scassa won de race op Magny-Cours.

WK Supersport

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?