Veiligheid voor alles

We weten dat motorrijden gevaarlijk(er) is. Zo zitten we allemaal braaf met een helm op de motor, dragen we laarzen en handschoenen en dan hebben we het nog niet over protectie en ga zo maar door. Een groeiend aantal motocrossers en offroadrijders hebben sinds een aantal jaar ook de optie een nekbrace te dragen. Tot nu toe was dit echter nog geen goed idee op een weg- of sportmotor.

Tot nu toe, want Leatt heeft nu eindelijk ook een wegvariant ontwikkeld. Met de komst van de Leatt-brace STX, afkomstig uit de racerij, is er nu ook voor de motorrijder op een sportmotor een extra bescherming voor de nek te verkrijgen. Door het voortgezette motortrainingsbedrijf Moto Sportivo is, in samenwerking met de importeur van Leatt-brace, een draagproef van de nekbrace afgerond.

De resultaten zijn naar eigen zeggen veelbelovend. De Leatt-brace is door de wegmotorrijder zonder hinder te gebruiken en helpt daarmee het risico van nekletsel in geval van een aanrijding of valpartij te voorkomen. Het zal dus niet lang duren voordat we ook in het normale verkeer motorrijders zullen tegenkomen met een brace.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.