22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Veiligheid voor alles

We weten dat motorrijden gevaarlijk(er) is. Zo zitten we allemaal braaf met een helm op de motor, dragen we laarzen en handschoenen en dan hebben we het nog niet over protectie en ga zo maar door. Een groeiend aantal motocrossers en offroadrijders hebben sinds een aantal jaar ook de optie een nekbrace te dragen. Tot nu toe was dit echter nog geen goed idee op een weg- of sportmotor.

Tot nu toe, want Leatt heeft nu eindelijk ook een wegvariant ontwikkeld. Met de komst van de Leatt-brace STX, afkomstig uit de racerij, is er nu ook voor de motorrijder op een sportmotor een extra bescherming voor de nek te verkrijgen. Door het voortgezette motortrainingsbedrijf Moto Sportivo is, in samenwerking met de importeur van Leatt-brace, een draagproef van de nekbrace afgerond.

De resultaten zijn naar eigen zeggen veelbelovend. De Leatt-brace is door de wegmotorrijder zonder hinder te gebruiken en helpt daarmee het risico van nekletsel in geval van een aanrijding of valpartij te voorkomen. Het zal dus niet lang duren voordat we ook in het normale verkeer motorrijders zullen tegenkomen met een brace.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen