vrijdag 19 april 2024

Verdubbeling van aantal startplekken en motocrossdagen tijdens Red Bull Knock Out

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

In het weekend van 28 en 29 november staat Scheveningen in de internationale schijnwerpers met de legendarische strandrace: de Red Bull Knock Out. Honderden motocrossers met lef, snelheid én uithoudingsvermogen gaan in de Haagse badplaats het genadeloze motocrossgevecht aan tegen de natuurlijke elementen van zee en zand. Het aantal open startplekken, wat verdubbelt in vergelijking met de laatste editie in 2008 waar 650 motocrossers aan de start stonden, maakt de Red Bull Knock Out de grootste motocross strandrace ter wereld. Meer motocrossers dan ooit krijgen de kans om de wereldtop uit te dagen. Naast het deelnemersveld is ook het aantal racedagen verdubbeld. Motocrossfanaten kunnen genieten van twee dagen actie op het strand waarin motocross amateurs en professionals samen testen wie zich staande kan houden is deze loodzware knock out race.

De Red Bull Knock Out, die in samenwerking met de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), KTM en de Gemeente Den Haag wordt georganiseerd, is dé verzamelplaats voor motorsportfanaten. De Haagse wethouder Karsten Klein (Economie en Citymarketing) verwacht veel van de Red Bull Knock Out: “De Red Bull Knock Out is de grootste motocross strandrace ter wereld. Dit spectaculaire tweedaagse evenement is echt een toevoeging voor onze stad. In voorgaande jaren trok de race meer dan honderdvijftigduizend toeschouwers. En de internationale pers volgt de Red Bull Knock Out op de voet. We gaan er een geweldige race van maken, zowel voor de bezoekers als voor al die kijkers in het buitenland.”

Op zaterdag 28 november krijgen alle motocrossers de kans om zich via een knock out systeem te kwalificeren voor de halve finale die op zondag 29 november gereden wordt. Diezelfde dag wordt bepaald wie zichzelf na de uitputtende finale koning van het strand mag noemen.

Iedere motocrosser vanaf 16 jaar krijgt de kans om zichzelf óf de internationale top uit te dagen. De inschrijving loopt via www.redbullknockout.nl en gaat op 3 april open.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen