maandag 30 januari 2023

Luxe op je bestemming

Zelf ‘even’ naar Zuid-Italië of Spanje rijden? Dat kan natuurlijk. Maar, voor de prijs van een – vierkant gereden – setje banden staan jouw motorfiets en bagage op een verre droomlocatie in Europa, terwijl je zelf ontspannen invliegt. Vervoer per vrachtwagen heeft zo zijn voordelen en er zijn steeds meer aanbieders én afnemers van deze service. 

Marcel van de Sande draait inmiddels al vele jaren mee in dit wereldje en vervoert al jarenlang motoren door heel Europa, en sinds kort zelfs daarbuiten: naar Marokko. Organisatoren van buitenlandse circuitdagen maken graag gebruik van zijn diensten maar ook steeds meer particulieren weten hem te vinden. Met een paar gelijkgestemden kun je een trailer vullen met motoren en bagage, en zelf met slechts wat handbagage in het vliegtuig stappen.

In het kader van het grote vakantiegevoel neemt Van de Sande zoveel mogelijk werk uit handen. Papierwerk blijft beperkt tot het invullen van een vervoerscontract, de verzekering is geregeld en de motorfiets kan thuis worden opgehaald en gebracht. Omdat motorrijder Van de Sande begrijpt dat je liefst zo lang mogelijk door rijdt, haalt hij motoren pas twee à drie dagen voor transport op.

De belangrijkste vraag blijft toch: “wat kost die grap?”. Vanzelfsprekend is de uiteindelijke prijs afhankelijk van de eindbestemming en het aantal motoren in de oplegger. Bij een volle wagen schat Van de Sande de kosten voor een retourrit Pyreneeën op ongeveer driehonderd euro. Je betaalt per motorkrat. Zelfs een kolos als een BMW GS Adventure past daarin. En dan blijft er altijd meer ruimte over voor bagage dan verwacht. Zelfs een Honda Goldwing kan nog mee, maar wel tegen een andere prijs.

Meer informatie over het transport is terug te vinden op: www.santi.nl.

Desgevraagd voorziet de Brabander je niet alleen van transport- maar ook van reisadvies. Hij heeft dit jaar twee aanraders in de aanbieding: Corsica en Marokko. Beide bestemmingen – geen toeval waarschijnlijk – zijn prima met het vliegtuig te bereiken

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen