maandag 30 januari 2023

Verge Motorcycles lanceert TS Ultra op CES 2023

Het is januari 2023 en de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) staat weer voor de deur. Dit jaar loopt de beurs van 5 tot 8 januari en de Finse elektrische motorfabrikant Verge Motorcycles trapt af met de introductie van zijn meest geavanceerde motorfiets tot nu toe, de Verge TS Ultra.

Het bedrijf is al sinds 2021 in afwachting van zijn aangename futuristische ontwerpen, en Verge-bewuste rijders hebben toegekeken hoe de leveringen van eerdere TS-modellen in Europa begonnen. Pre-orders voor die modellen begonnen eind 2021 en die werden ook daadwerkelijk uitgeleverd in 2022. Dat is niet slecht, gezien alle uitdagingen waar iedereen de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad.

Verge Motorcycles kwam ook om een andere reden naar CES 2023. Het wil namelijk diut jaar ook motoren verkopen in de VS. In feite kunnen geïnteresseerde rijders die in de VS wonen nu pre-orders plaatsen voor Verge-machines via de website.

Voor degenen die niet bekend zijn, Verge is een elektrische motorfiets met een uniek ontwerp. Terwijl andere elektrische tweewielers misschien naaf-gecentreerde motoren hebben die zich in het achterwiel bevinden, gaat Verge’s ontwerp op al zijn TS-machines een stap verder. Het is een naafloos ontwerp en een op de velg gemonteerde motor, wat zeker visueel intrigerend is.

De specificaties van de Verge TS Ultra zien er op papier ook indrukwekkend uit. Er wordt een koppel van 1.200 Nm, 201 pk en een nul-tot-100-tijd van 2,5 seconden genoemd. De topsnelheid is 200 km/u, de actieradius wordt omschreven als ‘tot 375 km’ op één lading, en de Verge TS Ultra zal naar verluidt snelladen van nul tot 80 procent in slechts 25 minuten, met zijn 20,2 kilowattuur-batterij.

Honda onthult Honda CL300 Scrambler in retrostijl voor de Chinese markt

Deze specificaties betekenen een aanzienlijke sprong ten opzichte van de geclaimde 137 pk en 1.000 Nm van het volgende hoogste modelniveau, de TS Pro. Hoewel de topsnelheid hetzelfde blijft (we kunnen ons voorstellen dat die wordt geregeld, hoewel het bedrijf dat niet expliciet vermeldt), wordt de snellaadtijd vermeld als 35 minuten, de nul-tot-100-tijd is 3,5 seconden en het bereik is ongeveer 350 km op een lading voor de TS Pro.

Wat meer is, Verge zegt dat het de meeste van zijn onderdelen zelf maakt en wat het niet zelf maakt, betrekt het van ‘top-of-the-line Europese fabrikanten,’ waarvan het bedrijf duidelijk hoopt dat het enkele van de kriebels die gepaard gaan met nieuwe producten en bedrijven zal wegnemen. 

Wat gaat het kosten? De basis Verge TS begint bij € 26.900,-. De TS Pro begint bij € 29.900,-. Zoals je waarschijnlijk zou verwachten, het vlaggenschip model, de Verge TS Ultra, is de duurste van het stel. Daarvan begint de prijs bij € 44.900,-. Meer info, check vergemotorcycles.com

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen