donderdag 29 februari 2024

Ali Abdo vestigt nieuw wereldrecord voor langste reis met elektrische motorfiets

Avonturier Ali Abdo heeft officieel een nieuw Guinness World Record gevestigd met ’s werelds langste reis op een elektrische motorfiets. Hij reisde 12.749 kilometer in 30 dagen door Egypte voor zijn reis ‘The Ride to COP27’.

De reis liep van 10 oktober tot 8 november 2022, toen Abdo aankwam bij de COP27-klimaatconferentie in Sharm El-Sheikh, Egypte, nadat hij de maand ervoor was vertrokken vanuit Caïro. Het doel van zijn tocht was om jongeren bewust te maken van de klimaatverandering. Hij reed de reis op zijn vertrouwde en betrouwbare Energica EVA EsseEsse9, waarmee hij in 2021 al een wereldrecord vestigde.

Abdo en zijn team hadden zich meer dan een jaar voorbereid op het Ride to COP27-project. In de loop van de reis bezocht Abdo vele universiteiten, scholen en sportclubs, waar hij in contact kwam met lokale jongeren en het woord over klimaatverandering kon verspreiden. Onnodig te zeggen dat hij en zijn team erg trots zijn op de prestatie.

Abdo’s naam staat in de Guinness World Records-database voor twee andere records, allemaal behaald met dezelfde EsseEsse9. Op 27 september 2021 reed Abdo in New Alamain, Egypte, de langste afstand ooit op een elektrische motorfiets in 24 uur, namelijk 919,87 kilometer.

Wereldrecord: door 13 landen op de motor in één dag

Het andere GWR dat Abdo tot nu toe heeft gehaald op zijn Energica EVA EsseEsse9 is het record voor de langste reis per elektrische motorfiets in één land, dat hij gelijktijdig met dit nieuw aangekondigde record voor de langste reis per elektrische motorfiets ter wereld heeft gevestigd. Tussen 10 en 31 oktober 2022 reed Abdo 9.759,67 kilometer binnen de grenzen van zijn thuisland Egypte.

Wat is de volgende stap voor de elektrische avonturier? Hij en zijn team zijn nu bezig met het plannen van een rit naar COP28. Deze volgende wereldwijde klimaatconferentie, die gepland staat in de Verenigde Arabische Emiraten, zal Abdo’s langste tocht tot nu toe worden. Hij start dan opnieuw in Egypte. Van daaruit rijdt hij door Jordanië, Saudi-Arabië, Qatar, Bahrein, Koeweit en Oman op weg naar de VAE. Hij probeert dan ook een nieuw GWR neer te zetten voor het grootste aantal landen bezocht met een elektrische motorfiets.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen