maandag 15 april 2024

Verkeersboetes 2020 weer hoger

Begin als overenthousiast motorrijder alvast maar te sparen. De verkeersboete 2020 gaan met 2,7 procent omhoog. Een inflatiecorrectie heet het dan zo mooi volgens Den Haag, maar afgelopen jaar bedroeg de verhoging ‘slechts’ 1,7 procent.

Bebouwde kom
De verhoging komt er op neer dat je voor een snelheidsboete een tot tien euro meer kwijt bent. Alleen de administratiekosten kosten je net als in 2019 negen euro. Het AD heeft alle boetebedragen op een rijtje gezet en dat is altijd weer schrikken. Een luttele 25 km/u te hard in de bebouwde kom is goed voor een duw van € 263. Bij 15 km/u is dat nog altijd € 137.

Op de snelweg
De boetes bij snelwegwerkzaamheden doen nog iets meer. Bij 30 km/u dien je € 377 af te tikken, bij 15 is dat € 155. Zet je het gas op de snelweg eens lekker open dan mag je € 431 aftikken als je de maximale snelheid met 43 km/u overschrijdt. Bij 15 km/u is dat € 121. Op de provinciale wegen is 30 km/u te hard goed voor € 324 en 15 km/u voor € 131.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

2 Reacties

 1. 2,7 Procent? Dat stelt toch niets voor!
  27 Procent! Dat stelt wèl wat voor!

 2. ” Een luttele 25 km/u te hard in de bebouwde kom’
  Sorry mensen, dit is echt de verkeerde toon; in de bebouwde kom (50 of 30km/h) heeft 25km/u te hard rijden echt een veel te grote invloed op de overlevingskansen bij een ongeval. Als je bij 30km/h nog precies op tijd zou kunnen stoppen voor een kind dat een fout maakt in het verkeer, raak je datzelfde kind met 30km/h als je 40km/h rijd. ( simpele middelbare school natuurkunde).
  Stel je dan eens voor dat iemand die slechts ‘een luttele 25km/u te hard rijd’ iemand aanrijdt die jou lief is…..
  Ik ben ook niet blij met een overheid die een gebudgetteerd inkomen uit boetes moet en zal genereren en kan geen respect opbrengen voor mensen die dat verkopen als ‘noodzakelijk voor de verkeersveiligheid’
  maar ik heb helemaal geen respect voor diegenen die doen alsof 25km/u in de bebouwde kom slechts ‘luttel’ is….

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen