Verkeersboetes 2020 weer hoger

Begin als overenthousiast motorrijder alvast maar te sparen. De verkeersboete 2020 gaan met 2,7 procent omhoog. Een inflatiecorrectie heet het dan zo mooi volgens Den Haag, maar afgelopen jaar bedroeg de verhoging ‘slechts’ 1,7 procent.

Bebouwde kom
De verhoging komt er op neer dat je voor een snelheidsboete een tot tien euro meer kwijt bent. Alleen de administratiekosten kosten je net als in 2019 negen euro. Het AD heeft alle boetebedragen op een rijtje gezet en dat is altijd weer schrikken. Een luttele 25 km/u te hard in de bebouwde kom is goed voor een duw van € 263. Bij 15 km/u is dat nog altijd € 137.

Op de snelweg
De boetes bij snelwegwerkzaamheden doen nog iets meer. Bij 30 km/u dien je € 377 af te tikken, bij 15 is dat € 155. Zet je het gas op de snelweg eens lekker open dan mag je € 431 aftikken als je de maximale snelheid met 43 km/u overschrijdt. Bij 15 km/u is dat € 121. Op de provinciale wegen is 30 km/u te hard goed voor € 324 en 15 km/u voor € 131.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.