13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verkeersborden aangepast voor kleurenblinden

De tekens op verkeersborden krijgen een dun wit randje zodat kleurenblinden de borden beter kunnen aflezen. Dat kondigt minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) vrijdag aan, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.

Ongeveer zevenhonderdduizend Nederlanders kunnen bepaalde kleuren niet van elkaar onderscheiden. Het rood-blauwe stopverbod zien sommigen bijvoorbeeld als een grijze massa. Ook andere borden zijn voor hen soms moeilijk te herkennen. Door witte randjes op het bord aan te brengen kunnen zij toch zien wat de bedoeling is. Het is niet duidelijk wat de aanpassing gaat kosten.

Adviesbureau Blind Color, dat al langer pleit voor het aanpassen van verkeersborden, vindt volgens de krant dat ook de matrixborden moeten worden aangepast. De rode kruisen die er soms op verschijnen zouden voor sommige kleurenblinden onzichtbaar zijn. In Zwitserland zijn de kruisen daarom al oranjerood gemaakt.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen