Verkeersborden aangepast voor kleurenblinden

De tekens op verkeersborden krijgen een dun wit randje zodat kleurenblinden de borden beter kunnen aflezen. Dat kondigt minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) vrijdag aan, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.

Ongeveer zevenhonderdduizend Nederlanders kunnen bepaalde kleuren niet van elkaar onderscheiden. Het rood-blauwe stopverbod zien sommigen bijvoorbeeld als een grijze massa. Ook andere borden zijn voor hen soms moeilijk te herkennen. Door witte randjes op het bord aan te brengen kunnen zij toch zien wat de bedoeling is. Het is niet duidelijk wat de aanpassing gaat kosten.

Adviesbureau Blind Color, dat al langer pleit voor het aanpassen van verkeersborden, vindt volgens de krant dat ook de matrixborden moeten worden aangepast. De rode kruisen die er soms op verschijnen zouden voor sommige kleurenblinden onzichtbaar zijn. In Zwitserland zijn de kruisen daarom al oranjerood gemaakt.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.