13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Schultz blijft achter 130 km-plan staan

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) blijft achter haar plan staan om volgend jaar op veel snelwegen de maximumsnelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur. Het CDA en oppositiepartijen plaatsen vraagtekens bij de verkeersveiligheid en milieueffecten. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat Schultz haar plannen deels moet aanpassen.

Wat haar betreft is dat niet nodig. “De Nederlandse snelwegen zijn veilig”, zei ze. “Maar ik heb hogere ambities”, voegde ze daar aan toe. Daarom heeft ze een plan gemaakt om wegen aan te passen, onder meer met langere invoegstroken. Volgens haar staat dat plan los van 120 of 130 km rijden.

Kamerleden blijven kritisch. “Ik hoor de Kamer”, zei ze daarover. “Maar ik denk dat het mogelijk is. Ik ben er van overtuigd dat het plan gedegen in elkaar zit.” In een later debat wordt gestemd over de kwestie. “Als uw Kamer het anders wil, dan laat ik dat aan uw Kamer”, aldus Schultz.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen