Schultz blijft achter 130 km-plan staan

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) blijft achter haar plan staan om volgend jaar op veel snelwegen de maximumsnelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur. Het CDA en oppositiepartijen plaatsen vraagtekens bij de verkeersveiligheid en milieueffecten. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat Schultz haar plannen deels moet aanpassen.

Wat haar betreft is dat niet nodig. “De Nederlandse snelwegen zijn veilig”, zei ze. “Maar ik heb hogere ambities”, voegde ze daar aan toe. Daarom heeft ze een plan gemaakt om wegen aan te passen, onder meer met langere invoegstroken. Volgens haar staat dat plan los van 120 of 130 km rijden.

Kamerleden blijven kritisch. “Ik hoor de Kamer”, zei ze daarover. “Maar ik denk dat het mogelijk is. Ik ben er van overtuigd dat het plan gedegen in elkaar zit.” In een later debat wordt gestemd over de kwestie. “Als uw Kamer het anders wil, dan laat ik dat aan uw Kamer”, aldus Schultz.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.