Verkeerscampagne voor motorrijders in Eifel

Samen met de Duitse collega's in Trier maant de politie van de regio Limburg-Zuid motorrijders tot voorzichtigheid op onbekend terrein. Met name diegenen die na een tocht door Nederland al enigszins vermoeid beginnen aan hun rit door de Eifel. Die omgeving is onder motorrijders natuurlijk bekend en geliefd om de prachtige routes en mooie bochtige wegen. Vanwege het grote aantal ongevallen met gewonden en dodelijke slachtoffers (29 in 2011) waarschuwt de politie van het Polizeipräsidium Trier op de gevaren die ontstaan bij te hard rijden.

In samenwerking met de Duitse collega's is er een folder gemaakt onder de titel 'Motorrijden in de Eifel – natuurlijk, maar wel veilig!. De politiediensten hopen te bereiken dat er minder ongevallen zullen zijn waarbij motorrijders betrokken raken, dat het aantal ongevallen met zwaar letsel of dodelijke afloop afneemt en dat motorrijders verkeersveilig rijgedrag vertonen.

De folder sluit af met de tips:
– Volg een 'korte aangepaste rijopleiding' na de winterstop. Zeker als beginnend bestuurder
– Altijd uw snelheid aanpassen aan het overige verkeer
– Draag veilige, zichtbare en functionele motorkleding
– Controleer de werking van alle belangrijke functies (van de motorfiets, red.) voordat u vertrekt
– Neem nooit risico's bij ritten in groepsverband

Je weet het al. Maar toch…

Bron: KNMV

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.