Veel nieuws van Triumph

In mei 2012 zal een groot aantal nieuwe kleuren, designs en esthetische aanpassingen in het modelgamma van Triumph worden doorgevoerd. De Tiger 800 (foto boven) wordt leverbaar in Sapphire Bleu die ook al wordt gebruikt op de Tiger Explorer.

Zijn meer offroad georiënteerde broer, de Tiger 800 XC, krijgt een nog robuustere uitstraling met een nieuwe kleurstelling; Matt Khaki Green. De Tiger 800’s zullen vanaf juni 2012 in de nieuwe kleuren bij de Triumph-dealers staan.

De Speed Triple zal beschikbaar komen in Sulphur Yellow.

De Daytona 675 van de fabrikant uit Hinckley wordt ook opgefrist met zo’n opvallende Sulphur Yellow kleurstelling, die met gele pinstripes op de wielen vervolmaakt wordt. Een carbon voorspatbord, carbon dashboardaccenten en een carbon uitlaat-hitteschild maken ‘m daarnaast een stukkie lichter. De Daytona wordt nu ook geleverd met een quickshifter en gefreesde hendels.

Het topmodel van Triumph’s classics, de Bonneville, wordt nu ook beschikbaar in een opvallende Imperial Purple/White kleurstelling, terwijl het tanklogo als sticker is vervangen door een badge. De koelribben van het motorblok zijn daarbij voorzien van een nieuwe styling, voor meer retro-look.

Twee andere klassieke modellen krijgen ook nieuwe kleuren; de Thruxton wordt nu leverbaar in een klassieke Brooklands Green kleurstelling, terwijl de Scrambler beschikbaar zal zijn in het duistere Matt Graphite .

Triumph’s Thunderbird cruiser is nu beschikbaar in een Caspian Blue/Phantom Black en een Marble Red Haze kleurstelling, terwijl alle Thunderbird modellen de two-tone kleurstellingen uitgebreid zien worden naar de voorspatborden. De grotere broer van de Thunderbird, de Storm, krijgt het stoere Matt Graphite op de lijst van kleuropties.

Op de Speedmaster en America, Triumph’s opstap-cruisers, is het uiterlijk van de koelvinnen aangepast en werd de leiding van de oliekoeler discreet weggewerkt. De Speedmaster is daarbij verkrijgbaar in twee nieuwe kleuropties – Matt Black en Sapphire Blue/Jet Black.

Bij zijn Amerikaanse neef wordt het Caribbean Blue / White-schema ingeruild voor een Sapphire Blue/White optie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?