zondag 24 september 2023

Veel nieuws van Triumph

In mei 2012 zal een groot aantal nieuwe kleuren, designs en esthetische aanpassingen in het modelgamma van Triumph worden doorgevoerd. De Tiger 800 (foto boven) wordt leverbaar in Sapphire Bleu die ook al wordt gebruikt op de Tiger Explorer.

Zijn meer offroad georiënteerde broer, de Tiger 800 XC, krijgt een nog robuustere uitstraling met een nieuwe kleurstelling; Matt Khaki Green. De Tiger 800’s zullen vanaf juni 2012 in de nieuwe kleuren bij de Triumph-dealers staan.

De Speed Triple zal beschikbaar komen in Sulphur Yellow.

De Daytona 675 van de fabrikant uit Hinckley wordt ook opgefrist met zo’n opvallende Sulphur Yellow kleurstelling, die met gele pinstripes op de wielen vervolmaakt wordt. Een carbon voorspatbord, carbon dashboardaccenten en een carbon uitlaat-hitteschild maken ‘m daarnaast een stukkie lichter. De Daytona wordt nu ook geleverd met een quickshifter en gefreesde hendels.

Het topmodel van Triumph’s classics, de Bonneville, wordt nu ook beschikbaar in een opvallende Imperial Purple/White kleurstelling, terwijl het tanklogo als sticker is vervangen door een badge. De koelribben van het motorblok zijn daarbij voorzien van een nieuwe styling, voor meer retro-look.

Twee andere klassieke modellen krijgen ook nieuwe kleuren; de Thruxton wordt nu leverbaar in een klassieke Brooklands Green kleurstelling, terwijl de Scrambler beschikbaar zal zijn in het duistere Matt Graphite .

Triumph’s Thunderbird cruiser is nu beschikbaar in een Caspian Blue/Phantom Black en een Marble Red Haze kleurstelling, terwijl alle Thunderbird modellen de two-tone kleurstellingen uitgebreid zien worden naar de voorspatborden. De grotere broer van de Thunderbird, de Storm, krijgt het stoere Matt Graphite op de lijst van kleuropties.

Op de Speedmaster en America, Triumph’s opstap-cruisers, is het uiterlijk van de koelvinnen aangepast en werd de leiding van de oliekoeler discreet weggewerkt. De Speedmaster is daarbij verkrijgbaar in twee nieuwe kleuropties – Matt Black en Sapphire Blue/Jet Black.

Bij zijn Amerikaanse neef wordt het Caribbean Blue / White-schema ingeruild voor een Sapphire Blue/White optie.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image