zaterdag 20 april 2024

Vernieuwde Gas Gas enduro’s voor 2015

Gas Gas vernieuwt voor 2015 hun 125, 250 en 300cc tweetakt enduro motoren. Het Spaanse merk legt in hun gamma vooral de nadruk op de EC 125, die onder meer een nieuwe cilinder, uitlaat, andere mappings en zadel krijgt. Verder krijgt de 125, net als ook 250 en 300, een simpeler vestelbare uitlaatklep. Op die manier kan iedere rijder zelf het motorkarakter naar eigen voorkeur aanpassen.

Ook heeft Gas Gas voor alle modellen de startmotor vernieuwd. Die is compacter en lichter dan vorige modellen. Het is natuurlijk altijd een overweging om voor wel of geen e-start te gaan, maar het is in sommige situaties gewoon erg handig. Overigens biedt Gas Gas het elektrische startsysteem ook aan als kit voor oudere modellen.

De viertakt-modellen staan in een minder fel voetlicht voor het nieuwe modeljaar. De grote aanpassingen blijven daar beperkt tot een andere uitlaatbocht en demper. Verder zijn er wat kleine updates voor het frame, de carburatie en bijvoorbeeld een nieuw kickstartrubber.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen