Vernieuwde Gas Gas enduro’s voor 2015

Gas Gas vernieuwt voor 2015 hun 125, 250 en 300cc tweetakt enduro motoren. Het Spaanse merk legt in hun gamma vooral de nadruk op de EC 125, die onder meer een nieuwe cilinder, uitlaat, andere mappings en zadel krijgt. Verder krijgt de 125, net als ook 250 en 300, een simpeler vestelbare uitlaatklep. Op die manier kan iedere rijder zelf het motorkarakter naar eigen voorkeur aanpassen.

Ook heeft Gas Gas voor alle modellen de startmotor vernieuwd. Die is compacter en lichter dan vorige modellen. Het is natuurlijk altijd een overweging om voor wel of geen e-start te gaan, maar het is in sommige situaties gewoon erg handig. Overigens biedt Gas Gas het elektrische startsysteem ook aan als kit voor oudere modellen.

De viertakt-modellen staan in een minder fel voetlicht voor het nieuwe modeljaar. De grote aanpassingen blijven daar beperkt tot een andere uitlaatbocht en demper. Verder zijn er wat kleine updates voor het frame, de carburatie en bijvoorbeeld een nieuw kickstartrubber.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.