maandag 13 mei 2024

Verrassing: Royal Enfield Electric Himalayan Test Bed

De langverwachte Himalayan 452 is eindelijk onthuld in Milaan en het is de meest prestatiegerichte versie van de populaire avontuurlijke motorfiets tot nu toe. Als je niet kunt wachten om er meer over te weten, kun je al een avontuurlijke testervaring vanuit de Himalaya – zie video – lezen in MOTO73 #20, die volgende week verschijnt. Maar wat we niet hadden verwacht, was dat Royal Enfield nog een verrassing voor ons in petto had.

Deze verrassing kwam in de vorm van een elektrische motorfiets. Ja, je leest het goed! Royal Enfield heeft bevestigd dat ze werken aan een elektrische motorfiets. Hoewel we wisten dat ze met iets kwamen, waren we vrij zeker dat het de vorm zou aannemen van een klassieke cruiser of roadster, en niet van een op offroad-gerichte avontuurlijke machine. Maar wat we daadwerkelijk zagen, was indrukwekkend.

De nieuwe motorfiets wordt de ‘Electric Himalayan Test Bed’ genoemd en is al redelijk productierijp. Het is voornamelijk bedoeld als testplatform voor toekomstige elektrische inspanningen van Royal Enfield. Vanuit stilistisch oogpunt verschilt deze elektrische motorfiets aanzienlijk van wat we gewend zijn van Royal Enfield. Het is duidelijk gericht op prestaties, met een stevige upsd voorvork en een gasgevulde Öhlins schokdemper met extern reservoir achter. Bovendien mist het veel carrosseriepanelen die normaal te vinden zijn op de standaard Himalayan, waardoor deze ’test Himalayan’ een prototype-achtige uitstraling heeft.

Wat betreft de prestaties heeft Royal Enfield nog geen details vrijgegeven. Wat we wel weten, is dat de brandstoftank eigenlijk geen brandstoftank is, maar eerder de oplaadpoort herbergt voor gemakkelijke toegang. De motorfiets heeft duidelijk een offroad-gerichte configuratie, met een 21-inch voorwiel en een 17-inch achterwiel, compleet met noppenbanden.

Het is interessant om te zien dat Royal Enfield ook offroad-prestaties beschouwt als onderdeel van hun elektrische plan. Hoewel er nog geen officiële introductie van het elektrische Himalayan-concept in zicht is, kunnen we verwachten dat het bedrijf de komende paar jaar verdere stappen zal zetten in hun elektrische inspanningen.

Royal Enfield Electric Himalayan Test Bed – Een veelbelovende toekomst

Met de onthulling van de Electric Himalayan Test Bed laat Royal Enfield zien dat ze serieus bezig zijn met het verkennen van de mogelijkheden van elektrische motorfietsen. Deze avontuurlijke machine combineert prestaties en offroad-capaciteiten, waardoor het een unieke toevoeging is aan het elektrische segment.

Hoewel er nog veel details ontbreken, kunnen we niet wachten om meer te horen over de specificaties en mogelijkheden van deze elektrische motorfiets. Het feit dat Royal Enfield ervoor heeft gekozen om hun eerste elektrische model op basis van de populaire Himalayan te ontwikkelen, toont aan dat ze goed hebben geluisterd naar de wensen van hun avontuurlijke rijders.

De komende jaren zullen spannend zijn voor Royal Enfield en liefhebbers van elektrische motorfietsen. Terwijl we wachten op meer informatie over de Electric Himalayan Test Bed, kunnen we alleen maar speculeren over wat de toekomst zal brengen voor dit merk en de elektrificatie van hun line-up.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen