13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Verzekeraar pleit voor vrouwstroken

Speciale parkeerplaatsen voor vrouwen kennen we al. Alhoewel, sinds een klacht bij het Meldpunt Discriminatie heeft de gemeente Harderwijk de regels aangepast (klik). Een Britse verzekeraar gaat echter nog veel verder. Zij pleiten voor aparte rijstroken voor vrouwen, en benadrukken de ‘noodzaak’ hiervan met cijfers: in Groot-Britannië gebeurden vorig jaar 114.190 ongelukken waarbij mannen betrokken waren, tegenover 70.470 crashes waarbij een vrouw het stuur vasthield. Toch raakte 53% van de vrouwen bij ongelukken zwaar gewond, terwijl dit percentage bij de mannen 38% was.

De verzekeraar blijkt het verhaal erg series te nemen: “Als de leidende Britse verzekeringsmaatschappij voor vrouwelijke bestuurders menen wij de oplossing te hebben voor het creëren van veilige wegen.” Om daar nog even aan toe te voegen dat mannen vier keer vaker een verkeersovertreding begaan dan vrouwen.

Wij vinden het een mooie aanleiding om nog maar eens te pleiten voor een extra rijstrook voor motorrijders. In de ochtendspits de spitsstrook vrijstellen voor enkel tweewielers? Tja, als er al over rijstroken voor vrouwen wordt gedacht, dan is de rijstrook voor óns toch zeker geen slecht plan!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen