Verzekeraar pleit voor vrouwstroken

Speciale parkeerplaatsen voor vrouwen kennen we al. Alhoewel, sinds een klacht bij het Meldpunt Discriminatie heeft de gemeente Harderwijk de regels aangepast (klik). Een Britse verzekeraar gaat echter nog veel verder. Zij pleiten voor aparte rijstroken voor vrouwen, en benadrukken de ‘noodzaak’ hiervan met cijfers: in Groot-Britannië gebeurden vorig jaar 114.190 ongelukken waarbij mannen betrokken waren, tegenover 70.470 crashes waarbij een vrouw het stuur vasthield. Toch raakte 53% van de vrouwen bij ongelukken zwaar gewond, terwijl dit percentage bij de mannen 38% was.

De verzekeraar blijkt het verhaal erg series te nemen: “Als de leidende Britse verzekeringsmaatschappij voor vrouwelijke bestuurders menen wij de oplossing te hebben voor het creëren van veilige wegen.” Om daar nog even aan toe te voegen dat mannen vier keer vaker een verkeersovertreding begaan dan vrouwen.

Wij vinden het een mooie aanleiding om nog maar eens te pleiten voor een extra rijstrook voor motorrijders. In de ochtendspits de spitsstrook vrijstellen voor enkel tweewielers? Tja, als er al over rijstroken voor vrouwen wordt gedacht, dan is de rijstrook voor óns toch zeker geen slecht plan!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.