zondag 2 april 2023

Victory Motorcycles gaat watergekoeld

Victory Motorcycles, net als het onlangs geherintroduceerde Indian onderdeel van de Polaris Group, koerst op een duidelijke strategieverandering af. Het merk, bekend om haar futuristisch ogende choppers en Tourers, gaat om meer ruimte te creëerden tot het klassieke Indian gebruik maken van watergekoelde blokken.

Victory heeft door vier designers een schets laten maken voor de eerste ’waterkoeler’; een door voormalig Harley-ontwerper Richard Christoph, een door ex-Volvo man Ryan Black-Macken en een derde door de iets minder bekende Salvador Gonzales. De vierde designstudie komt van de huidige hoofddesigner van Victory, Greg Brew.

Het zijn vier variaties op een thema maar geruchten gaan dat de machine uiteindelijk een brute, Diavel-achtige powercruiser moet gaan worden. Iets waar het beter presterende watergekoelde blok de gewenste prestaties aan zal moeten koppelen. Het is dan aan Indian om de concurrentiestrijd aan te gaan met aartsrivaal Harley-Davidson.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image