dinsdag 16 april 2024

Geld over? Unieke Ducati 851

Twintig stuks fabriceerde Ducati er, van deze 851 ‘Marco Lucchinelli’. Dat is al niet heel veel, maar als de machine dan ook nog eens in hetzelfde krat vertoeft waar het 1989 ooit in werd gelepeld, wordt het wel heel bijzonder.

De Lucchinelli-replica werd ooit geproduceerd als exclusieve productieracer, ter eren van de eerste WK Superbike overwinning van de fabrikant, tijdens de tweede manche van de openingsrace op Donington. De door Tamburini ontworpen superbike is al uitgerust met het 888-raceblok. Een 2 mm grotere boring resulteert in 37cc winst, van 851 naar 888 cc. Het vermogen van de desmo groeide naar 132 pk, een zeer respectabel aantal voor die tijd.

De Lucchinelli replica is via de importeur in 1990 de Engelse markt opgekomen en direct doorverkocht aan een verzamelaar. Die heeft de machine dus altijd in het krat gelaten, inclusief de nooit uitgepakte (reserve)onderdelen. Het is een pure racemachine, zonder ‘straatzaken’ als verlichting en spiegels.

De 851 ML gaat op 27 April onder de hamer. Voordat je nu je spaarvarken neerhamert: de vorige ‘nul-kilometer’ 851 ML ging vier jaar terug voor 27.000 Engelse Pond de deur uit. 

Bron: Visordown

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen