vrijdag 19 april 2024

Video: Dani Pedrosa op KTM RC16 vs. Porsche 918 Spyder

De Spaanse drievoudig wereldkampioen Dani Pedrosa combineert momenteel twee en vier wielen: enerzijds werkt hij als tester voor het Oostenrijkse merk KTM, anderzijds neemt hij deel aan de Lamborghini Super Trofeo.

Op 36-jarige leeftijd geniet de Catalaan van zijn passie zonder de competitie van het MotoGP-wereldkampioenschap, en bij deze gelegenheid heeft hij deelgenomen aan een van die spectaculaire races waarin een motorfiets het opneemt tegen een auto in de vorm van een “Drag Race”.

Hoe de Dutch TT de MotoGP-zomervakantie volledig op z’n kop zet

De motor is niemand minder dan zijn KTM RC16, het prototype van het Oostenrijkse merk dat hij al jaren helpt ontwikkelen – en waarmee hij vorig jaar op de Red Bull Ring met een wildcard terugkeerde op de grid van de Premier Class. De 270 pk sterke machine heeft, net als alle huidige MotoGP-machines, een cilinderinhoud van 1.000 cc.

De auto is de exclusieve Porsche 918 Spyder, een V8 met 887 pk, 1.280 Nm koppel en 1.674 kilo gewicht, getaxeerd op iets meer dan 1,5 miljoen euro.

De uitdaging was om te zien wie een race over een kwart mijl (402 meter) en een halve mijl (805 meter) kon winnen.

Check hier de video:

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen