maandag 29 mei 2023

Video: de ontwikkeling van de 2021 Suzuki Hayabusa

Afgelopen week werd de 2021 Suzuki Hayabusa gepresenteerd. Rond de Suzuki werd de afgelopen jaren veel ruis gecreëerd. De geruchten waren niet van de lucht. Dat de Busa ver over de 200 pk zou gaan, dat de topsnelheid richting 320km/u zou gaan. En nu er eenmaal is, overvalt je misschien een licht gevoel van teleurstelling. Puur op de cijfers lijkt de Hayabusa de mindere van de oude. Het spektakelstuk dat de oude opvoerde tot in de Tweede Kamer aan toe, blijft in 2021 achterwege.

2021 Suzuki Hayabusa: de magische Busa is terug!

Benchmark Kawasaki H2R

De Kawasaki H2R heeft wat dat betreft de bakens verzet. Je kunt je afvragen of deze motor ooit nog te overtreffen is. De geschiedenis zal leren of het samenspel van Kawasaki Heavy Industries een meesterstuk heeft opgeleverd dat voor alle merken ver buiten bereik blijft. Het zou wel eens kunnen zijn dat de inzet van zoveel kapitaal, kennis en vakmanschap zelfs alleen is voorbehouden aan conglomeraten als Kawasaki. Dat alles neemt niet weg dat de Suzuki Hayabusa beslist een bijzondere motor is.

Unieke inkijk

De video laat zien hoe projectleiders, ingenieurs, testrijders, en ontwerpers in staat zijn een bijzondere motor te ontwikkelen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Niet veel mensen buiten Suzuki zullen ooit te zien of te horen krijgen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een product als de Hayabusa. De unieke video geeft een fascinerende kijk op dat proces.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image