VIDEO – GS Trophy dag 2: Team NL klimt op!

Met een dikke jetlag, na hooguit vijf uur slaap om half vijf ‘s ochtends je nest uit om een natte tent in te pakken, en nog geen twee uur later op een strand een F850GS door het grind trekken? Tja, dat de GS Trophy geen vakantie-tripje zou worden was bekend, maar een ietwat zachte landing had natuurlijk óók gekund…

Maar tóch, Team NL stond vanochtend strijdbaar op. Dag 1 ging voor de omstanders prima, maar het was Jaap, Xavier en Peet toch niet echt naar hun zin gegaan. ‘Het gat met de koplopers is nu al flink’, herhaalde Jaap meerdere keren. Oftewel: vandaag is de dag dat alles recht gezet gaat worden.

De etappe van vandaag bestond uit iets minder dan 400 kilometer waarvan ruim 250 kilometer offroad. Onderweg stond de deelnemers twee special stages te wachten: een samenwerkingsopdracht waarbij kracht en lengte van pas komt en een spectaculaire rij-oefening op het strand.

Wanneer Team NL, met Motor.NL in het kielzog, aankomt bij de eerste special stage staat Nikki al uit te hijgen. Haar oefening zit er al op en die ging op z’n zachtst gezegd niet zo best… Team NL leert van de fouten van teams die hen vooraf gaan en besluit om als eerste team de motor niet met twee man te trekken aan de spanbanden, maar om één persoon de motor te laten duwen. Met succes! Ze zetten direct de snelste tijd neer die hierna slechts nog door Zuid-Afrika wordt verbeterd.

Special stage 2 is een stuk leuker, en lekker simpel: zo snel mogelijk van A naar B, op het strand met slechts één U-bocht in het parcours. Na een kort overleg besluiten Jaap, Xavier en Peet dat het aan laatsgenoemde de beurt is: zijn cross- en trial-achtergrond moeten hierin voordeel opleveren. Wel wordt er besloten om slechts op 90% van z’n kunnen te rijden, na de opgelopen achterstand van gisteren zijn foutjes niet te veroorloven.

Hoe dat afliep? Dat zie je hieronder, net zoals de eerste special stage en prachtige beelden van onderweg.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?