maandag 11 december 2023

Elektrische Kawasaki al 20 jaar in de maak: Video

Dat Kawasaki bezig was met een elektrische motorfiets werden we pas gewaar door een patentaanvraag. Op de EICMA in Milaan werden we op de Kawasaki-stand al volop geplaagd met een elektrische motor met een groen stalen buizenframe, een bescheiden accupakket en behoorlijk opvallende motorkoffers. Afgezien van deze details en het feit dat de motor op de stand stond, is er tot nu toe niet veel anders te zeggen over dit elektrisch aangedreven prototype.

Toch is de groene Japanse firma al 20 jaar bezig met het ontwikkelen van een elektrische motorfiets. Dat ze dit tot nu toe onder de pet hebben weten te houden is op z’n minst intrigerend. In die tijd heeft Kawasaki een versnellingsbak ontwikkeld voor de elektrische aandrijving (waarvan wordt beweerd dat het een vierversnellingsbak is), evenals een door de duim bediend energieterugwinsysteem.

Het is niet duidelijk of Kawasaki ook van plan is om de motor in de video te gaan verkopen. Ze geven wel een duidelijke hint dat de technologieën die worden getest op de elektrische motor zeker hun weg zullen vinden naar productiemachines.

Meer nieuws over Kawasaki (elektrisch), klik hier

Bron: Kawasaki

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen