Videoteaser nieuwe 2021 Honda CB1000R

Een door Honda gepubliceerde teaservideo kondigt de komst aan van de nieuwe CB1000R 2021. Shots uit de video tonen ons een model dat sterk lijkt op de vorige versie. Maar we verwachten veel technisch nieuws, te beginnen met het blok. Hier zijn de eerste foto’s.

Na het reeds onthulde nieuws van 2021 kondigt Honda de komst van de nieuwe versie van de CB1000R aan. Voor de gelegenheid heeft Honda een teaservideo gepubliceerd op z’n sociale netwerken en YouTube-kanaal. Die laat ons de eerste details van de motor zien. En de datum van de officiële presentatie: 11 november.

Uit het weinige dat je uit de video kunt halen, valt meteen op dat de nieuwe 2021 Honda CB1000R lijnen heeft die vergelijkbaar zijn met die van de huidige versie. Maar sommige details zijn anders. De velgen, bijvoorbeeld, hebben op het nieuwe model dunnere spaken. Ook de koplamp blijft LED maar gaat rond naar ovaal. Uit de donkere videobeelden zien we geen andere uiterlijke verandering in het silhouet van de motor. We moeten wachten op de volgende videoteaser of op de officiële presentatie.

Hetzelfde geldt voor de details van de motor en het chassis. Op dit moment is er nog geen informatie vrijgegeven. Zeker is dat de vier-in-lijn naked in Tokio zal worden bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwe Euro5-norm. Die norm is vanaf 1 januari 2021 van kracht. We gaan er daarom van uit dat met de homologatie ook de info over het vermogen en het maximale koppel bekend worden. De huidige Honda CB1000R scoort een niet misselijke 145 PK bij 10.500 tpm en 104 Nm bij 8.250 tpm.

Honda Rebel 1100 ontwerp verschijnt in octrooiaanvragen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?