zaterdag 20 april 2024

Honda Rebel 1100 ontwerp verschijnt in octrooiaanvragen

Geruchten over een Honda Rebel 1100 zijn er al een tijdje, maar nu zijn er enkele nieuwe patentaanvragen bij de US Patent and Trademark Office die een Honda Rebel met het blok van de Africa Twin en DCT laten zien.

De patenten en de bijbehorende tekeningen laten een Honda zien die er bijna af uitziet voor productie. De patenten laten ook een nieuw veringsontwerp zien. Meestal wordt dat pas aangepakt als de plaatsing van het blok in het frame al klaar is. Dit zou het idee ondersteunen dat de motor de productievorm nadert.

Honda Rebel 1100

De Honda Rebel 1100 die op de tekeningen staat, ziet er iets gespierder uit en is net iets groter dan de Rebel 300 en 500. Dit is logisch en het ziet er eerlijk gezegd naar uit dat het een echte ‘killercruiser’ wordt.

HRC-kleuren voor 2021 Honda Africa Twin

Het ontwerp van de schokdemper heeft een piggyback-reservoir en het uitlaatsysteem toont de plaatsing van de sensoren. Beide elementen zijn dramatisch verschillend van de 300 en 500 versies van de Rebel.

Honda Rebel 1100

De nieuwe Honda Rebel 1100 zou de eerste grote Japanse cruiser zijn die straks uitkomt. De meeste Japanse merken hebben zich gericht op sportmotoren, nakeds en avontuurlijke motoren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen