Vijf Tips Voor Optimale Bescherming Tijdens De Winter

Als je gek bent op motorrijden, zal je er waarschijnlijk niet over piekeren je voertuig in de winter in de schuur te laten staan. Het kan prachtig zijn om toertochten te maken door besneeuwde landschappen, en een beetje fanatieke rijder zet ook in dit jaargetijde enthousiast zijn motorhelm op. Maar toch moet je als motorrijder in de winter wel wat voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Om je hierbij op weg te helpen zetten we 5 tips voor optimale bescherming tijdens de winter voor je op een rijtje. 

1.Olie

Als je in de winter motor rijdt, is het belangrijk de olie te verversen, en daarnaast het filter te vervangen. Wintervaste olie bevat bestanddelen die je blok tijdens het starten goed beschermt. Een andere goede tip is je motorslot te vervangen. 

2.Ketting

Als je in de winter vol vertrouwen je helm op wilt zetten, zorg er dan voor dat je je ketting goed onderhoudt. Spuit je ketting na elke tocht in. Doe dit vooral niet voor je opstapt, want dan slaat het vet al na een paar minuten van je ketting af, en mis je je doel. 

3.Kabels

De winter is een goede tijd om de kabelhendels voor de rem en de koppeling uit elkaar te halen en een keer goed in te vetten. Dit voorkomt corrosie, en zodoende veel irritatie. 

4.Banden

Check daarnaast goed of je banden nog wel voldoende profiel hebben (minstens 1,5 mm). Mocht dit niet zo zijn, vervang dan de banden. Dit voorkomt gevaarlijke slippartijen op nat op bevroren wegdek. 

5.Valbeugels

In de winter kan het op de wegen soms erg glibberig zijn. Rust voor optimale bescherming je motor uit met valbeugels en valproppen. Deze kun je ook in de andere jaargetijden prima gebruiken, dus een zeer goede investering!

De motorhelmen van Helmonline.nl zijn allemaal voorzien van het ECE 22.05 keurmerk, oftewel goedgekeurd door verzekeraars en veiligheidsnormen.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.