‘Vijfde van wegen Engeland en Wales binnen vijf jaar onbruikbaar’

Uit een onderzoek van de Asphalt Industry Alliance (AIA) – de vereniging van asfalt producenten in Groot-Britannië – zou 20 procent van de wegen in Engeland en Wales binnen vijf jaar in zo’n abominabele staat verkeren dat ze onbruikbaar zijn voor normale auto’s, laat staan motorfietsen.

Dus trekt de vereniging aan de bel. Niet gek misschien dat juist zij dit doen, want als de lokale overheden onderhoud gaan laten doen aan ruim 24.000 mijl (38.624 km en een beetje) aan wegen is dat natuurlijk goed nieuws voor de asfaltindustrie! Reparaties aan gaten, scheuren en hobbels zijn volgens de organisatie echter wel hard nodig omdat er anders een einde komt aan veilig gebruik van het wegdek. Er schijnt zelfs al een toename te zijn in ongelukken die door gaten worden veroorzaakt. En wij altijd maar grappen dat het in België slecht gesteld is met het wegennet..

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.