Volop Ducati-nieuws in Rimini

Het lijkt erop dat we de 2020 modellijn van Ducati dit jaar iets eerder zullen zien dan we hadden verwacht. Op 23 oktober heeft Ducati in Rimini een speciaal evenement waar het een en ander aan nieuws wordt gelanceerd.

We verwachten dat Ducati meer dan een paar motorfietsen zal onthullen. Het absolute kroonjuweel zal waarschijnlijk de Ducati Streetfighter V4 zijn.

Een andere motor die we verwachten te zien is de vernieuwde Ducati Panigale 959. Die heeft een restyling ondergaan om er net zo uit te zien als de Panigale V4. Mogelijk zit er ook een vermogenstoename in om ‘m te laten voldoen aan Euro5.

De Ducati Multistrada V4 zou ook in oktober zijn debuut kunnen maken. Er zijn ook ook aanwijzingen dat het een 2021 model wordt. We verwachten ook dat er op 23 oktober een Scrambler-model in de rij zal staan.

Maar waarom introduceert Ducati voordat de EICMA z’n deuren opent? Het gaat om aandacht. Wie wel eens op een internationale motorbeurs een persdag heeft bijgewoond weet in wat voor heksenketel je dan zit. Alle motomerken introduceren bijna tegelijk hun nieuws en schreeuwen om aandacht. Da’s voor een redacteur amper bij te sloffen. Om die reden heeft Ducati domicilie in Rimini.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?