13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda plaagt met nieuwe Africa Twin

Het gerucht dat Honda aan een nieuwe Africa Twin werkt, wordt steeds reëler. De Africa Twin zou een update krijgen voor het seizoen 2020. Het zou voornamelijk te doen zijn om de motor geschikt te maken voor de komende Euro5-emissienormen.

De belangrijkste verandering betreft de inhoud. Die zou bij gerucht groeien naar 1.080cc.  Die ingreep zou ook een bescheiden vermogenstoename van 5pk betekenen. En een grotere brandstoftank.

Andere wijzigingen betreffen een nieuw TFT-display, iets gewijzigde stroomlijndelen, starten zonder sleutel en een nieuwe transmissie met DCT.

Ondanks dat het gerucht al sinds februari rond gaat, is het recentelijk weer aangewakkerd. En misschien moeten we ook niet vreemd opkijken dat het ook echt nieuws is. Waarom anders start Honda een nieuwe teasercampagne met als thema True Adventure?

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Honda komt te laat, de GS heeft te veel harten gestolen. In het tour segment idem dito, waarom nog steeds geen nieuwe Pan ??

Reacties zijn gesloten.