Honda plaagt met nieuwe Africa Twin

Het gerucht dat Honda aan een nieuwe Africa Twin werkt, wordt steeds reëler. De Africa Twin zou een update krijgen voor het seizoen 2020. Het zou voornamelijk te doen zijn om de motor geschikt te maken voor de komende Euro5-emissienormen.

De belangrijkste verandering betreft de inhoud. Die zou bij gerucht groeien naar 1.080cc.  Die ingreep zou ook een bescheiden vermogenstoename van 5pk betekenen. En een grotere brandstoftank.

Andere wijzigingen betreffen een nieuw TFT-display, iets gewijzigde stroomlijndelen, starten zonder sleutel en een nieuwe transmissie met DCT.

Ondanks dat het gerucht al sinds februari rond gaat, is het recentelijk weer aangewakkerd. En misschien moeten we ook niet vreemd opkijken dat het ook echt nieuws is. Waarom anders start Honda een nieuwe teasercampagne met als thema True Adventure?

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?