Vooruitblik: 2020 Kawasaki Z650

Aanstaande woensdag heeft hoofdredacteur Eddie het geluk de eerste meters met de 2020 Kawasaki Z650 te mogen rijden in en rondom het Spaanse Barcelona. Met veertien graden is het daar op dit moment amper warmer dan bij ons, maar het is er woensdag wel droog en dat is een groot – en zeer belangrijk – verschil met Nederland.

Het zuinige motorblok heeft volgens Kawasaki dit jaar meer koppel in het middengebied gekregen, iets dat dan wel weer ten koste gaat van het maximale koppel. Dat bedraagt bij het 2020-model 64,0 Nm bij 6700 toeren per minuut en was 65,7 Nm bij 6500 toeren. Het maximale vermogen is gelijk gebleven.

Bluetooth Smartphone-connectiviteit

De naked staat verder onder meer te pronken met een nieuw 10,9 cm TFT-kleurenscherm. Het display geeft niet alleen de gebruikelijke dashboardzaken weer, maar dankzij Bluetooth Smartphone-connectiviteit ook functies als GPS-route en geplande onderhoudsinformatie. Voor en achter beschikt de Z650 over LED-verlichting.

De Z650 is leverbaar in de kleuren Candy Lime Green / Metallic Spark Black, Pearl Blizzard White / Metallic Spark Black en Metallic Spark Black en is kost 7.999 euro.

Heb je specifieke vragen die je zo snel mogelijk nadat Eddie van de motor gestapt is beantwoord wilt hebben? Stel ze hieronder in de reacties!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?