Vooruitblik: MOTO73 test 2018 Triumph Speedmaster

We maken ons op de redactie op voor de eerste introductie van 2018. Of beter gezegd, Ad maakt zicht klaar. En wat voor eentje, want het gebeurt niet elke dag dat je in San Diego verwacht wordt voor een nieuwe motor. Hartstikke leuk, hartstikke mooi, maar ons gaat het vooral om de motor. Het kan geen toeval zijn dat Triumph hem in de USA lanceert. De nieuwe Speedmaster is een dikke toermotor met flink wat cruisergenen om de kilometers toch vooral zo ontspannen  mogelijk af te leggen. Het brede en naar achter gebogen stuur (heel toepasselijk: beach bar genoemd) moet uiterst relaxte mijlen langs de Westkust garanderen. Cruisecontrol aan en gaan met dit ding.

Ook met duo
Triumph neemt als basis een Bonneville Bobber – de eigenwijze cruiser met het solo-zweefzadel – en brengt die wat toermanieren bij. Allereerst door het karakteristieke zadel te vervangen door een comfortabele buddy. Overigens kan er op de Speedmaster wel iemand achterop. Samen met de beach bar moet het een comfortabele en ontspannen zitpositie opleveren.

Dubbele Brembo’s
Aan het motorblok hoeft Triumph niets te doen. Dat bulkt al van het bruikbare vermogen en karakter. Bij 4000 toeren produceert de twin een vette 106 Nm en de vermogensafgifte is uiterst vloeiend. Dat alles gaat samen met een aangenaam donkerbruin uitlaatgeluid. In tegenstelling tot de Bobber beschikt de Speedmaster over twee remschijven voor en dat klinkt op voorhand als een prima idee.

Vraag het Ad
Wil je nog iets weten over deze Speedmaster? Laat een reactie hieronder achter en Ad zoekt het persoonlijk voor je uit. Binnenkort zetten wij de eerste ervaringen online op MOTOR.nl. Het uitgebreide testverslag lees je in MOTO73 nummer 3.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?