maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

John Lennons motorfiets kopen?

De Beatles zijn al bijna vijftig jaar uit elkaar, maar de Beatle-mania is nog altijd springlevend. Zodra er iets van de Fab Four uit Liverpool geveild wordt, is het letterlijk ‘wat de gek er voor geeft’. In dat licht bezien is de Honda van John Lennon nog redelijk betaalbaar. De verkoper hoopt er zo’n € 35.000 voor te vangen. In het verleden is dat bedrag alleen al betaald voor een handgeschreven brief van Lennon. 

Gebruikt op landgoed
Eerlijk is eerlijk: een echt indrukwekkende motorfiets reed Lennon niet. Op de keper beschouwd is het zelfs een brommertje met zijn magere 50cc. Dat verklaart een deel van de bescheiden verkoopprijs. De Beatle reed een Honda Z50A Monkey. Het minimotortje met 8”wieltjes werd tussen 1969 en 1973 in Europa verkocht en de gitarist gebruikte het om rond te komen op zijn 72 hectare grote landgoed Tittenhurst Park in Berkshire. Toen hij daar vertrok verkocht hij de motor aan de lokale motorzaak.

Zet in je agenda
Mocht je interesse hebben in de bolide van Lennon omcirkel 4 maart dan in je agenda. Die dag gaat de Honda in de verkoop bij een veiling in het National Motorcycle Museum in Solihull. Zoals gezegd hoopt de huidige eigenaar H&H Classics op een verkoopbedrag van € 35.000, maar wie weet wat de gek er dit keer weer voor geeft.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen