Voxan is terug!

Voxan is terug en Voxan is groen. Dat zijn de tweede conclusies die je kunt trekken na de persdag op Salon de la Moto in Parijs. Alleen of de Wattman een succes gaat worden? Wij hebben zo hier en daar onze twijfels. Volgens de Franse fabrikant is de Wattman zelfs de toekomst van de motorfiets. Ook dat weten wij nog niet zo zeker.

Met 200 pk en een koppel van 200 Nm., beide bij 10.500 toeren per minuut, heeft de Voxan in ieder geval vermogen genoeg. Afgaand op het persbericht, is deze elektrische motorfiets daarmee de sterkste ter wereld in z’n soort. Met al dat geweld moet je in 5,9 seconden van nul naar 160 kilometer per uur schieten. 

Opvallend is dat het frame gevormd wordt door de accu’s. Ook bijzonder is dat een lege accu al na dertig minuten laden op zo’n tachtig procent van z’n maximale vermogen zit. De actieradius van een volledig opgeladen Wattman is plus minus 180 kilometer.

De nieuwe Voxan wordt alleen op bestelling geleverd. Wat ‘ie gaat kosten, is nog niet bekend. Aangezien elk model volledig met de hand in elkaar gezet wordt, zal het niet heel goedkoop zijn. Exclusiviteit is echter gegarandeerd! 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.