13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Voxan is terug!

Voxan is terug en Voxan is groen. Dat zijn de tweede conclusies die je kunt trekken na de persdag op Salon de la Moto in Parijs. Alleen of de Wattman een succes gaat worden? Wij hebben zo hier en daar onze twijfels. Volgens de Franse fabrikant is de Wattman zelfs de toekomst van de motorfiets. Ook dat weten wij nog niet zo zeker.

Met 200 pk en een koppel van 200 Nm., beide bij 10.500 toeren per minuut, heeft de Voxan in ieder geval vermogen genoeg. Afgaand op het persbericht, is deze elektrische motorfiets daarmee de sterkste ter wereld in z’n soort. Met al dat geweld moet je in 5,9 seconden van nul naar 160 kilometer per uur schieten. 

Opvallend is dat het frame gevormd wordt door de accu’s. Ook bijzonder is dat een lege accu al na dertig minuten laden op zo’n tachtig procent van z’n maximale vermogen zit. De actieradius van een volledig opgeladen Wattman is plus minus 180 kilometer.

De nieuwe Voxan wordt alleen op bestelling geleverd. Wat ‘ie gaat kosten, is nog niet bekend. Aangezien elk model volledig met de hand in elkaar gezet wordt, zal het niet heel goedkoop zijn. Exclusiviteit is echter gegarandeerd! 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen