Metropolis in Nederland

Sinds deze week staat de opvallende Peugeot Metropolis bij de dealers. Deze Metropolis is Peugeot’s eerste driewielige motorscooter, die in Nederland met het autorijbewijs B bestuurd mag worden. Tenminste, als je vóór 19 januari 2013 afgereden hebt.

De Metropolis is, zoals je mag verwachten bij een Peugeot, een scooter met behoorlijk wat autotechnologie. Denk aan de voorwielen met de Dual Tilting Wheels (DTW) ophanging. Verder wordt de Metropolis standaard bijvoorbeeld geleverd met een smart key (waardoor een contactslot ontbreekt), een bandenspanningscontrolesysteem, een op een auto geïnspireerd dashboard en een USB-aansluiting. 

De 400cc LFE (Low Friction Efficiency) motor is door Peugeot zelf ontwikkeld en heeft 37,2 pk en een koppel van 38,1 Nm. De 400i kost 10.199, de RS 10.299 euro. De Peugeot wordt geleverd in de kleuren parelzwart/parelwit, en op bestelling maar zonder meerprijs in saffraan rood. De titanium-versie is voorbehouden aan de RS. Uiteraard ontbreken veel accessoires niet.

In de nieuwe MOTO73, vanaf donderdag 5 december in de winkel, een uitgebreide test met deze Metropolis. Mis ’t niet!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?