VR46 Wagenpark

Beeld: Van Sport/VR46-Cars

Dat meneer Rossi aspiratie heeft op het gebied van auto’s is al langer bekend. Een aantal jaar geleden was hij nog hard op weg om een stoeltje in de Fomule 1 te claimen. Op zijn bucketlist staat o.a. het rijden van Dakar-rally en de 24 uur van Le Mans, beiden in een auto. Dat Valentino ook auto’s bouwt was ons echter nog niet bekend.

VR46-Cars is een exclusief bedrijfje dat – in samenwerking met Van Sports – auto’s verbouwt voor de échte Rossi-fans. Zo kan je een Ford Ranger of Transit geheel in de stijl van VR46 kopen. De Ranger is bedoeld voor offroadwerk, wat zich het beste laat zien in de enorme LED-verstraler op het dak en noppenbanden (met VR46-logo in het centrum van de velg). De pickup is verder voorzien van leren stoelen met daarop het logo van VR46 gestikt.

De Transit is wat dat betreft misschien iets functioneler voor echte motorliefhebbers aangezien hij gemaakt is om een motorfiets te vervoeren. Door twee stoelen uit het busje te halen maak je van de vijfzitter makkelijk een driezitter met ruimte voor één motorfiets. Door de verstevigde, rubberbeklede vloer hoef je niet bang te zijn dat je waardevolle lading gaat schuiven. Een rijplaat om je motor in het ruim te laden lijkt niet inbegrepen.

Over een prijs wordt niet gesproken op de website van het bedrijf, maar gezien het feit dat de ‘exclusiviteit’ wordt gerandeerd door slecht 460 van de voertuigen in Europa op de markt te brengen zegt genoeg. Overigens worden er speciaal voor Groot-Brittanië ook 460 exemplaren beschikbaar gesteld. Kijk voor meer informatie op www.vr46-cars.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.