Vrees voor leven Eric Geboers

Op de Miramar-waterplas in België is vannacht met man en macht gezocht naar meervoudig wereldkampioen motorcross Eric Geboers. Helaas bleef de actie zonder resultaat; vanochtend wordt er verder gezocht.

Burgemeester Paul Rotthier tegen het Belgische Nieuwsblad: ‘Er is gisterenavond een vrij dramatisch ongeluk gebeurd. Er waren een aantal vrienden met een boot aan het varen. Op een gegeven moment is er een jong hondje om een onbekende reden in het water terechtgekomen. Eric Geboers is er dan achterna gesprongen. Iemand van de aanwezigen heeft nog een reddingspoging ondernomen, maar is die al heel snel moeten staken, omdat het water heel koud was.’

De brandweer kwam onmiddelijk ter plaatse en heeft met duikers en een sonarboot gezocht naar Geboers. Ook op de oevers is gezocht met schijnwerpers. Rond half drie vannacht werd de zoekactie gestaakt. Rotthier: ‘De zoektocht werd zondagnacht gestaakt, maar die is ondertussen hervat. Het is een zeer grote waterplas van zo’n 85 à 90 hectare. Het is er diep en het water is nu zeer koud. Ik denk dat we realistisch moeten zijn en dat er weinig hoop is. We mogen geen voorbarige conclusies trekken, maar ik denk dat we enig realisme aan de dag moeten leggen.’

Geboers staat bekend als Mister 875, door de optelsom van de klasses waarin hij wereldtitels verzamelde: 125, 250 en 500cc. 

UPDATE 14:30: Alain Remue, hoofd van de ‘Cel Vermiste Personen’ van de federale Belgische politie, heeft gemeld dat het lichaam van Geboers is gevonden. 

Foto: Jan Boer.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.