maandag 29 mei 2023

Vrijuit bij Belgische boetes

Onlangs geflitst in België en zenuwachtig over de hoogte van de boete? Geen zorgen want je gaat vrijuit volgens het Algemeen Dagblad. De krant meldt namelijk dat sinds begin dit jaar duizenden boetes van landgenoten niet meer geïnd worden. Dit omdat de Belgische politie ‘geen zin heeft’ om de kentekengegevens op te vragen in een nieuw computersysteem.

Tot eind 2011 vroegen Belgische agenten deze informatie van verkeersovertreders op via visitekaartjes, faxen en e-mails. Behoorlijk omslachtig want bij het RDW waren tien mensen hier fulltime mee bezig. Omdat de Belgische politie dus geen adresgegevens heeft, kan ook de boete niet geïnd worden. Alleen de Antwerpse politie zou volgens het AD kentekengegevens toch noteren, in de hoop om de boete later alsnog te kunnen opsturen.

“Het is onzin dat wij hindernissen opwerpen”, zegt Hans van der Bruggen, voormalig adjunct-directeur van de RDW en nu voorzitter van de Europese associatie van kentekenautoriteiten in het AD. “Politiekorpsen kunnen terecht bij het nieuwe Europese systeem. Ook de Belgen.” Daarmee lijken de klachten van de Belgische politie dus ongegrond te zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image