Vrijuit bij Belgische boetes

Onlangs geflitst in België en zenuwachtig over de hoogte van de boete? Geen zorgen want je gaat vrijuit volgens het Algemeen Dagblad. De krant meldt namelijk dat sinds begin dit jaar duizenden boetes van landgenoten niet meer geïnd worden. Dit omdat de Belgische politie ‘geen zin heeft’ om de kentekengegevens op te vragen in een nieuw computersysteem.

Tot eind 2011 vroegen Belgische agenten deze informatie van verkeersovertreders op via visitekaartjes, faxen en e-mails. Behoorlijk omslachtig want bij het RDW waren tien mensen hier fulltime mee bezig. Omdat de Belgische politie dus geen adresgegevens heeft, kan ook de boete niet geïnd worden. Alleen de Antwerpse politie zou volgens het AD kentekengegevens toch noteren, in de hoop om de boete later alsnog te kunnen opsturen.

“Het is onzin dat wij hindernissen opwerpen”, zegt Hans van der Bruggen, voormalig adjunct-directeur van de RDW en nu voorzitter van de Europese associatie van kentekenautoriteiten in het AD. “Politiekorpsen kunnen terecht bij het nieuwe Europese systeem. Ook de Belgen.” Daarmee lijken de klachten van de Belgische politie dus ongegrond te zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.