Uitzending gemist > MotoGP Indy

Luis Salom heeft RW Racing GP zijn eerste Grand Prix-zege bezorgd. In Indianapolis bleef de Spaanse coureur Sandro Cortese op de finishlijn voor na een heroïsch gevecht. In bocht 10, de voorlaatste bocht, plaatste Salom een slimme en briljante inhaalactie op medekoplopers Cortese en Maverick Viñales. Hij gaf de leiding niet meer uit handen. Viñales crashte in de laatste bocht; de derde plaats was zodoende een cadeautje voor Jonas Folger.

Salom: “Dit is ongelooflijk! Ik ben zo blij! In het laatste deel van de race had ik veel problemen met mijn achterband, die steeds weg gleed. Maar dat kan gebeuren. De andere hadden er ook last van. De laatste ronde was moeilijk en spannend. Ik zat te wachten en te kijken. Ik zag dat Cortese en Viñales het druk hadden met elkaar en een gaatje lieten vallen. De deur stond gewoon open! Dus die kans heb ik gegrepen. Ik wilde deze overwinning zo graag. Ik was er al een paar keer eerder dichtbij en nu heb ik ‘m. Ik ben dolgelukkig.’’

Teameigenaar Roelof Waninge: “Ik kon helaas niet naar de Verenigde Staten vanwege een klein probleempje met mijn gezondheid. Niets ernstigs, maar ik kon niet weg. Ik heb voor de tv zitten schreeuwen en met mijn vuisten zitten zwaaien: Kom op, Luis! Het leek heel erg op de situatie in Assen, maar in de TT verloor Luis het net op de streep. Deze keer zag hij aankomen en wist hij wat hij moest doen om te winnen. Ik ben ontzettend trots op mijn team.’’

Teammanager Johan Stigefelt: “Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Het was fantastisch. Dit is een mijlpaal voor het team en voor Luis. Het is zo’n grote en belangrijke stap. We hadden dit zo nodig én  verdiend na al het werk dat we hebben verzet. We zagen het al even aankomen en we waren er klaar voor. Luis heeft het geweldig gedaan, precies volgens plan. Hij had een sterke start en is niet buiten de top 5 geweest. Het belangrijkste was om niet te vroeg aan te vallen. Rustig je kans afwachten en aanvallen in de laatste ronde. Dat is gelukt.”

Bekijk hier de samenvattingen van de Moto3 (met heel veel pech voor Jasper Iwema), Moto2 en MotoGP.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.