Waarom de eerste MXGP-kalender nooit zoveel zegt

Je kunt er de klok op gelijkzetten dat er begin juli een eerste, voorlopige MXGP-kalender vrij wordt gegeven. Op zich hartstikke handig voor je vakantieplannen en vergeleken met het WK Superbike – waar ooit een seizoen zelfs begon zonder volledige kalender – een verademing, maar juich niet te vroeg. Of juich misschien zelfs wel helemaal niet.

De 2020-kalender is er namelijk zo vroeg omdat organisator Youthstream dat contractueel verplicht is. Meer niet. Het is ook de verklaring voor de grote hoeveelheid aan tba’s (to be announced – moet nog aangekondigd worden). Neem bijvoorbeeld de locatie van de Nederlandse GP. Voorlopig staat die op zaterdag 21 en zondag 22 maart op de MXGP-kalender, maar de plaats is nog onbekend. Ga er echter maar vanuit dat het gewoon Valkenswaard is en dat er op dit moment enkel nog geen contract getekend is. Dat is althans wat we horen van mensen die het kunnen weten.

Assen?

Uiteraard zou Assen ook een optie zijn, maar de kans dat er na de Motocross of Nations – eind september – nog een keer op het TT Circuit gecrosst gaat worden op WK-niveau, lijkt klein. Het doel van het Assen-project was namelijk om een keer de Nations binnen te halen. Dat doel wordt dus over een paar maanden behaald en daardoor vinden we ze volgend jaar zeer waarschijnlijk niet terug op de MXGP-kalender.

Onze tip is dan ook vooral om nog even te wachten met boeken van hotels (en al helemaal van vliegreizen). Speciaal voor iedereen die de 2020-data toch al met potlood wil invullen, staat de 2020 MXGP-kalender hier. Maar jullie zijn gewaarschuwd…

Foto: Ray Archer/KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?