maandag 11 december 2023

Waarom Motul veel meer is dan alleen de titelsponsor van de Dutch TT

Fotografie: Motul

Natuurlijk kennen we Motul allemaal als titelsponsor van de huidige TT van Assen, maar het Franse bedrijf – dat al 170 jaar hoogwaardige motoroliën en industriële smeermiddelen produceert – is veel meer dan alleen een grote sponsor, want tijdens het laatste weekeinde van juni organiseert Motul zoveel dat een overzicht meer dan welkom is.

‘De ultieme superfan-ervaring creëren voor iedereen tijdens de Motul TT Assen’. Nee, echt gemakkelijk maakt Motul het zichzelf natuurlijk niet met zo’n uitspraak, maar als je al 170 jaar weet te ontwikkelen en te innoveren in de wereld van motoroliën en smeermiddelen, dan laat je jezelf natuurlijk niet zo snel meer gek maken. Met een soort van viertrapsraket is de kans bovendien groot dat het Motul gaat lukken om veel bezoekers de ultieme superfan-ervaring te geven tijdens de TT.

1. TT Legends Walk of Fame – donderdag 22 juni

Stadscentrum Assen

Al bijna honderd jaar wordt er geracet op het TT Circuit en in al die jaren kwamen er heel veel grote namen op Assen in actie. Tijdens de TT Legends Walk kom je al deze grote namen uit het verleden en het heden tegen. De route heeft vijf startpunten, verspreid door de binnenstad, en wordt in fasen uitgevoerd. Uiteindelijk zullen er meer dan tweehonderd namen van coureurs die ooit op Assen raceten in brons worden vereeuwigd en elk jaar komen er nieuwe winnaars bij zodat de TT Legends Walk of Fame blijft groeien. Er zijn nu al ‘stenen’ te vinden van Fabio Quartararo, Maverick Viñales, Valentino Rossi, Marc Márquez, Casey Stoner en vele andere legendarische coureurs, die ooit succesvol waren in Assen. De Legends zijn niet per raceseizoen gegroepeerd, dus je moet echt op zoek naar je favoriete coureur (goed voor je stappenteller!). Wie op 22 juni de eer krijgt om te worden opgenomen, is nog een verrassing, maar wij gokken op een Ducati-rijder die te herkennen is aan het legendarische startnummer 1. Voor wie er niet bij kan zijn, wordt er een speciale livestream opgezet.

2. TT Nightride – vrijdag 23 juni

De Bonte Wever Assen – Stadscentrum Assen

Hoewel de eerste trainingen er op vrijdagavond al op zitten, wordt het raceweekend officieus geopend op vrijdag 23 juni met de TT Nightride. Een fantastisch evenement, waarbij meer dan duizend motorrijders rijden door het centrum van Assen. Met ook nog eens duizenden toeschouwers is dit jaarlijks een van de mooiste momenten van de TT. Motul ondersteunt deze ride met het MC Care-station, waar je je helm en vizier kunt laten reinigen met Motul’s MC Care-producten door Motul-experts. Daarnaast was er vorig jaar een last-minute van Johann Zarco en Jorge Martin, die de TT Nightride van start hebben ‘gevlagd’. Volgens ons is de kans groot dat ze er dit jaar weer bij zijn!

3. Motul Vibes – zaterdag 24 juni

Achter de Hoofdtribune van het TT Circuit

Vorig jaar stond voor het eerst op Assen de Motul DJ truck, met DJ Vato Gonzalez & MC Tjen op het podium. Wie erbij was, zal zonder twijfel beamen dat Motul niet alleen goed kan smeren, maar dat ze ook een perfect feest kunnen bouwen. Een feest waar bovendien ook nog eens MotoGP-coureurs bij aanwezig zijn en dat maakt het extra mooi. O ja, ook het ‘nieuwhollands’ T-shirt schieten is iets dat je niet wilt missen. Het programma begint rond een uurtje of twaalf en duurt tot ongeveer acht uur ’s avonds. Overdag is er onder andere een veiling van Two Wheels For Life, een live DJ en nog vele andere leuke activiteiten. De meet & greet met de rijders staat gepland voor het einde van de dag, na de sprintrace, gecombineerd met de DJ Party die nog wat langer doorgaat.

4. Motul Race-ervaring – vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni

Haarbocht-tribune TT Circuit

Vanaf het speciaal door Motul gereserveerde vak op de Haarbocht-tribune mis je niets van de actie op het circuit, want de Haarbocht-tribune heeft misschien wel het beste uitzicht van alle tribunes, met een haast panoramische blik over de gehele Noordlus. Bovendien kijk je op de eerste bocht, waardoor je de spanning en sensatie van de start én de belangrijkste meters van een Grand Prix vanaf de eerste rij kunt zien. Vooral bij de MotoGP is dat een ervaring, die je nog lang zal heugen. Op vrijdag en zaterdag heb je toegang tot alle open tribunes en staanplaatsen, op zondag tot de gegarandeerde, gereserveerde plaatsen in zone OH. Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten, dus zorg dat je ze op tijd bestelt op www.clubmotul.nl!

Extra mooi is dat je ook nog eens een Motul-goodiebag en een digitale kortingsbon voor de Club Motul-webshop ontvangt. Bovendien heb je gemakkelijk toegang tot de Motul-fanzone, direct achter de Haarbocht-tribune. En alsof dat nog niet genoeg is, maak je kans op een van de vijf pakketten voor een jaar lang gratis Motul-vloeistoffen en kans op twee VIP-tickets voor de Motul TT Assen, inclusief twee hotelovernachtingen, eten en drinken, en speciale activiteiten in de MotoGP-paddock.

Surf voor alle informatie naar clubmotul.nl.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen