Wales: Evo Triangle krijgt trajectcontrole

Steeds meer zelfbenoemde stratencircuits in Groot-Brittannië worden gecontroleerd door snelheidscamera’s. Om de verkeersveiligheid te verhogen.

Liefhebbers van het Britse autoblad EVO zijn bekend met de Evo Triangle. Deze beroemde driehoek tussen de plaatsen Pentrefoelas, Cerrigydrudion en Denbigh Moors in het noorden van Wales figureerde regelmatig in de autotests van het automagazine. Die bekendheid bleef niet zonder gevolgen. Jaarlijks weten duizenden motorrijders van over de hele wereld het beroemde driehoekje te vinden. Dat is ook niet zo heel vreemd. De testtrack voert je door een adembenemend landschap. Met alle soorten bochten die je wenst en met uitdagende hoogteverschillen. Maar waar gereden wordt, wordt ook geracet. En dan gebeuren er ongelukken.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/track-evo.GPX”]

Teveel volgens de overheid van Wales. Die heeft de afgelopen campagne gevoerd om het tempo van de verkeersdeelnemers te temperen. Tevens werd dik 560.000 euro gereserveerd om de driehoek te voorzien van trajectcontrole. En dat gaat nu gebeuren. Eén poot van de driehoek – de A543 – krijgt trajectcontrole. Daarmee dreigt de Evo Triangle net als eerder de net zo beroemde Cat and Fiddle (A537) in het Peak District een doorgaande weg te worden voor natuurliefhebbers.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.