donderdag 2 februari 2023

Wandelen over het oude TT-circuit

Op 2 juni klinkt het startschot voor de historische TT Wandeltocht Drenthe. Een initiatief om wandelend de historie van de TT in Drenthe te (her-)beleven en te ontdekken. Het TT verhaal van Drenthe wordt dit jaar langs de historische ‘Route de TT’ van 1925 met kunst en cultuur tot leven gebracht. Over deze route werd in 1925 op de zandwegen van het hedendaags Unesco Geopark De Hondsrug de eerste TT ooit in Nederland verreden vanuit Rolde voor bijna 30 km langs Borger, Schoonloo en Grolloo terug bij de molen aan de Grote Brink van de Boermarke.

Natuurlijke brandstof
Wandelaars hebben de keuze om te starten vanuit Rolde, Borger, Schoonloo en Grolloo om afstanden te wandelen variërend van 6 tot 30 km. Bij elk startpunt ontvangen wandelaars Drents bronwater uit Anloo als ‘natuurlijk brandstof’ in een rugtasje met een historisch boek- en kunstwerk voor de wandeltocht die in samenwerking met de internationale kunstbeweging het Toyisme uit Drenthe wordt uitgegeven.

Inschrijven tot 22 mei
Bij het 90-jarig bestaan van de TT zijn er langs de route in elk dorp opvallende en kleurrijke kunstwerken geplaatst die elk een bijzonder persoon of gebeurtenis uit de TT geschiedenis vertellen. Wandelaars hebben met deze exclusieve uitgave alle informatie van deze kunst bij de hand samen met praktische route informatie, geschiedenis verhalen en natuurlijk voor een stempel. Meedoen kan nog tot 22 mei op www.tt-wandeltocht.nl (ook voor meer informatie) zolang het maximum niet bereikt is. De kosten bedragen € 12,50 inclusief pendeldienst.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen