maandag 29 april 2024

Wat doet Mad Max-acteur Chris Hemsworth op een chopper met stermotor?

Acteur Chris Hemsworth, vertolker van onder andere Thor, geeft ons via social media een voorproefje van de wilde wereld van ‘Furiosa’, het volgende hoofdstuk in de Mad Max-saga. Sommigen zullen zijn apocalyptische look opmerken, maar wij zijn vooral gecharmeerd door zijn chopper met radiale motor…

De release van ‘Furiosa’ komt steeds dichterbij, het nieuwe hoofdstuk in George Miller’s Mad Max-saga, dat eind mei in de bioscoop wordt verwacht. De film vertelt het verhaal van de oorsprong van een krijger, gespeeld door Anya Taylor-Joyce. Maar zoals we weten – en verwachten – weet Miller naast het bedenken van een dystopische toekomst ook altijd onze fantasie als motor- en een beetje autoliefhebbers te prikkelen met absurde voertuigen die met waanzinnige snelheden door meedogenloze woestijnen scheuren. En ook deze keer beginnen onze verwachtingen te groeien, gezien wat Chris Hemsworth, een van de belangrijkste acteurs in ‘Furiosa’, op sociale media heeft gepost.

Eerste indruk 2024 Honda CBR1000RR-R Fireblade SP vanuit Portugal

Stermotor

De Thor-acteur heeft een foto gedeeld vanaf de set en terwijl velen de lange onverzorgde baard en slordige look van zijn personage, schurk Dementus, hebben opgemerkt, werden wij aangetrokken door de indrukwekkende chopper die hij bestuurt. Niet zozeer om zijn vormen, maar wel om de stermotor die in het midden is gemonteerd, wat doet denken aan lang vervlogen tijden van gevechtsvliegtuigen, die chaos en vernietiging veroorzaakten.

Het proces om zo’n voertuig te creëren moet zeker een titanische onderneming zijn geweest voor Miller’s voertuigbouwers. Maar stel je eens voor dat je in die verlaten woestijn staat en zo’n metalen monster moet bouwen. Van de bescherming van de radiale cilinders tot de transmissie, elk detail van deze chopper lijkt met zorg en aandacht te zijn gemaakt, althans op basis van deze foto. We weten ook dat George Miller geen grappen maakt als het op voertuigen aankomt en dat elk voertuig in de cultfilm Mad Max: Fury Road ook echt reed, dus we verwachten hetzelfde van deze ‘radiale chopper’, die naar we hopen – maar waar we zeker van zijn – niet alleen een esthetische rol zal hebben.

Op dit punt kunnen we echter niet anders dan ons afvragen hoe zo’n motor klinkt. En we zouden ook graag willen weten wie de vaardige hand is achter dit monster.

Nagekomen bericht

We denken te weten van welke hand deze custum is: JRL Cycles. De custom waarop Chris Helmworth zo trots zit kwam rond 2010 als Lucky 7 ter wereld. De motor werd gebouwd om deel te nemen aan het AMD World Championship of Custom Bike Building.

De Lucky 7 heeft een Rotec stermotor met zeven cilinders, de R2800. Als je op zoek bent naar nog meer vermogen, kun je bij JRL een negencilindermotor van 36000 cc bestellen.

Het frame van de Lucky 7 werd gemaakt door Twisted Choppers. Latere frames werden door Michael Prugh gefabriceerd. Hij werd bekend door het ontwerpen van de Lowlife- en Hardlife-frames voor Independent Cycle.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen