Weer controle op traject A20

Vanaf komende maandag staat het trajectcontrolesysteem op de A20 tussen knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein weer aan. Sinds eind 2012 werd hier niet gecontroleerd, omdat het gebruikte systeem uit 2005 verouderd was. In totaal zijn er nu vier van de twaalf trajectcontrolesystemen operatief, waarbij nu al bepaald is dat enkelen langdurig uit blijven. Op het stuk snelweg ten noorden van Rotterdam, richting Hoek van Holland, past het systeem zich aan aan de dynamische snelheid die daar geldt. Het kan zodoende zijn dat je gecontroleerd wordt op 80 of 100 km/u, afhankelijk van het moment van de dag en de drukte op de weg. 

Ingeschakelde trajectcontrolesystemen
A2: Utrecht <> Amsterdam tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen
A4: Den Haag <> Amsterdam tussen Leidschendam en Zoeterwoude
A12: Den Haag <> Utrecht tussen De Meern en Woerden
A20: Tussen knooppunt Kleinpolderplein en Terbregseplein (vanaf maandag actief)

Uitgeschakelde trajectcontrolesystemen
A4: Amsterdam – Den Haag tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep
A10: Binnenring tussen knooppunt De Nieuwe Meer en Coentunnel
A12: ter hoogte van Utrecht, tussen knooppunt Lunetten en De Meern.
A12: Utrechtsebaan tussen Prins Clausplein en Den Haag.
A13: Tussen knooppunt Kleinpolderplein en Berkel en Rodenrijs.  
A58: Tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.
N256: Zeelandbrug.
N61: Westerscheldetunnel.

Foto ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.