13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Groene hel verkocht

De Nürburgring stond sinds het voorjaar van 2013 te koop en eindelijk is nu de kogel door de kerk; er is een nieuwe eigenaar gevonden in Capricorn. De Duitse toeleverancier van auto-onderdelen moest er 77 miljoen euro (plus 25 miljoen euro voor verdere ontwikkeling) voor neertellen en krijgt daarvoor het GP-circuit, de Nordschleife, boulevard en het Eifeldorf Grüne Hölle, het aan de Nürburgring gelegen complex met hotels en restaurants.

De vorige eigenaar van het circuit kwam in de financiële problemen door het themapark dat bij de Nürburgring is aangelegd. Ze hoopten daardoor meer bezoekers te trekken, maar de begrote inkomsten werden niet gehaald. Capricorn uit Düsseldorf gaat waarschijnlijk niet dezelfde fout maken, want ze hebben al aangegeven dat het dorp Grüne Hölle gesloten gaat worden. Het is een van de grootste verliesposten voor het circuit. De achtbaan, deel van het themapark en al jaren inactief, blijft ook met de nieuwe eigenaar slechts een stijlelement van het circuit.

Alle geplande werkzaamheden van 2014 gaan gewoon uitgevoerd worden en de komende tijd investeert Capricorn zo’n 25 miljoen euro om het circuit door te ontwikkelen en de Automobilen Technologie Cluster uit te breiden. Ook probeert het Duitse bedrijf, dat 350 medewerkers in dienst heeft, een nieuw instituut te verbinden aan het circuit. Capricorn, dat al haar Composite-bedrijf en een testcentrum aan de Nürburgring heeft liggen, gaat alle huidige activiteiten van het circuit doorzetten en gaat uiteraard de baan gebruiken voor tests van hun eigen onderdelen. Capricorn heeft bevestigd dat andere niet motorsport-gerelateerde evenementen zoals Rock am Ring ook doorgang zullen hebben. Naast het Duitse bedrijf waren er nog enkele partijen in de running om het circuit te kopen. De belangstellenden die achter het net visten, zijn Amerikaanse investeerdersgroep HIG Capital, Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de ADAC, de Duitse ANWB.

Foto Henny B. Stern

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen