13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Weer nieuwe modellen van H-D

Waar we normaliter enkel in augustus nieuwe modellen van Harley-Davidson konden verwachten, lijkt het erop dat de Amerikanen een nieuwe strategie uitgezet hebben. De afgelopen acht maanden heeft H-D namelijk op drie momenten een aantal modellen gepresenteerd. De derde vloot aan nieuwe Harleys levert ons de Dyna Low Rider, Sportster SuperLow 1200T en de Street Bob Special Edition op.

Te beginnen met de Low Rider. Geen onbekende naam natuurlijk, want dit model kent een rijke historie binnen de familie van Harley-Davidson. Sinds 1977 stond dit model in de brochure van Milwaukee’s trots, echter werd in 2009 besloten om er mee te stoppen. Tijdig, blijkt nu dus, want vijf later blijkt H-D terug te komen op haar besluit om afscheid te nemen van de Low Rider en in 2014 staat dit icoon gewoon weer bij de dealer. Een Twin Cam 103-blok, opgehangen in een Dyna-frame, zorgt met een maximaal koppel van 126 Nm bij 3.500 tpm voor ‘fun riding’. Uiteraard doet de Low Rider zijn naam eer aan, want de zithoogte is slechts 680 mm. Ideaal voor kortbenige motorrijders. Ook handig aan deze Low Rider is dat je het stuur zelf kunt verhogen, met een verschil van 61 mm tussen de hoogste en laagste stand. Het zadel is ook verstelbaar, in horizontale richting. Zo kun je ervoor zorgen dat je billen 38 mm naar voren geschoven worden. De Low Rider wordt standaard met ABS afgeleverd en is in drie verschillende kleurpatronen te krijgen. De vanaf-prijs is € 18.000,-.
Het andere nieuwe low-model van H-D luistert naar de naam Sportster SuperLow 1200T. Dit is eigenlijk de grotere broer van de SuperLow en is meer geënt op touring. Het grootste verschil is het motorblok. Waar de SuperLow gebruik maakt van een luchtgekoelde 883 cc Twin, gaat de nieuweling wat verder met zijn cilinderinhoud. Je treft namelijk een V-twin met 1.202 cc aan, die goed is voor een koppel van 96 Nm bij 3.750 tpm. De T in de benaming slaat op het tour-aspect van deze fiets. Zo heeft ie standaard twee zadeltassen en een flinke, verstelbare ruit. Achter is de veervoorspanning van de schokbrekers te verstellen, voor het geval je met passagier én flinke belading gaat knorren. Ook de SuperLow 1200T is te koop vanaf € 14.300,- in drie verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen Vivid Black, Candy Orange en Birch White/Midnight Pearl.
Derde troef van Harley om het motorseizoen lekker te beginnen, is de Street Bob Special Edition. De basis is uiteraard de Street Bob, maar is nog wat aangepast om zo de titel Special Edition te krijgen. Zo kenmerkt de SE zich door andere wielen (split vijfspaaks), een Dominator lakschema met twee kleuren (Mysterious Red Sunglo/Silver), tweepersoons Badlander-zadel en een Drag-style stuurtje. Kosten van een standaard Special Edition is € 17.000,-. Alle drie de modellen staan overigens binnen nu en twee weken in de showroom van de Nederlandse Harley-Davidson-dealers.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen