Weer overlast motorrijders

Het blijft een terugkerend punt, motorrijders op de Lekdijk. Het fraaie stukje Nederland en de prachtige weg zijn niet alleen een genot voor de omwonenden, maar ook voor vele motorrijders die voor geluidsoverlast zorgen, alsmede levensgevaarlijke situaties creëren. Bij enkele scherpe bochten in de dijkweg vliegt er namelijk geregeld eentje uit.

Werkgroep
De gemeente Lopik is al enkele jaren bezig het probleem met motorrijders aan te pakken en wilde zelfs al een inrijverbod instellen voor motorrijders. Dat ging toen niet door, omdat het aantal geregistreerde ongevallen daarvoor niet afdoende was.
Tijdens een bewonersavond zijn omwonenden, motorverenigingen, politie, burgemeester en wethouder met elkaar in gesprek gegaan en als gevolg daarvan is een werkgroep opgestart, waarin gemeente en bewoners op zoek gaan naar een haalbare oplossingen. Voor zover bekend worden politie en motorverenigingen hier niet in betrokken.

Ons advies
Kortom, rij je over de Lekdijk (of willekeurig welke weg eigenlijk); hou je dan aan de snelheid, maak niet onnodig veel toeren en hou rekening met omwonenden, alsmede andere weggebruikers. Maatregelen zouden namelijk gewoon niet nodig moeten zijn. En mocht je onverhoopt wel op je snuit gaan, doe het dan voorzichtig, zodat je geen hulpdiensten hoeft in te schakelen. Dat scheelt weer in geregistreerde ongevallen en daarmee voorkom je dus een inrijverbod voor motorfietsen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.