13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Weer overlast motorrijders

Het blijft een terugkerend punt, motorrijders op de Lekdijk. Het fraaie stukje Nederland en de prachtige weg zijn niet alleen een genot voor de omwonenden, maar ook voor vele motorrijders die voor geluidsoverlast zorgen, alsmede levensgevaarlijke situaties creëren. Bij enkele scherpe bochten in de dijkweg vliegt er namelijk geregeld eentje uit.

Werkgroep
De gemeente Lopik is al enkele jaren bezig het probleem met motorrijders aan te pakken en wilde zelfs al een inrijverbod instellen voor motorrijders. Dat ging toen niet door, omdat het aantal geregistreerde ongevallen daarvoor niet afdoende was.
Tijdens een bewonersavond zijn omwonenden, motorverenigingen, politie, burgemeester en wethouder met elkaar in gesprek gegaan en als gevolg daarvan is een werkgroep opgestart, waarin gemeente en bewoners op zoek gaan naar een haalbare oplossingen. Voor zover bekend worden politie en motorverenigingen hier niet in betrokken.

Ons advies
Kortom, rij je over de Lekdijk (of willekeurig welke weg eigenlijk); hou je dan aan de snelheid, maak niet onnodig veel toeren en hou rekening met omwonenden, alsmede andere weggebruikers. Maatregelen zouden namelijk gewoon niet nodig moeten zijn. En mocht je onverhoopt wel op je snuit gaan, doe het dan voorzichtig, zodat je geen hulpdiensten hoeft in te schakelen. Dat scheelt weer in geregistreerde ongevallen en daarmee voorkom je dus een inrijverbod voor motorfietsen…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen