NSF100 verslag Brakel

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Maakte Walid Soppe vorige week nog een foutje in de eerste wedstrijd waardoor hij Djim Ulrich voor zich moest laten, afgelopen maandag revancheerde de jonge coureur uit Coevorden zich knap en pakte in beide wedstrijdraces op de Wielerbaan in Brakel de overwinning. Nu was het Ulrich die punten liet liggen door een valpartij in de eerste race.

Doordat de transponders te laat op het circuit arriveerden gingen de coureurs in de eerste wedstrijd van start op volgorde van de stand van het klassement. Ulrich pakte meteen de leiding in de race en nam Soppe en Jeffrey Buis in zijn kielzog mee. Na enkele ronden komen Ulrich en Buis samen ten val waardoor Soppe de race eenvoudig wint voor Rick Dunnik en Finn de Bruin die profiteren van de foutjes van hun tegenstanders. “We zaten steeds in elkaars slipstream en dat ging erg goed. Het was wel jammer dat Djim en Jeffrey vielen want daardoor was de strijd van de wedstrijd wel een beetje weg” aldus Soppe.

In het vizier
In de tweede race bepaalt de uitslag van de eerste race de startopstelling. Dat betekent dat Djim Ulrich vanaf een twaalfde positie moet starten en Jeffrey Buis een teleurstellende laatste positie moet innemen. Beide coureurs laten zich niet kennen en knokken zich stevig terug in de wedstrijd. Soppe is weer goed weg en krijgt nu Dunnik, de Bruin, Niek van den Broek en Quentin Koers mee. Al na een ronde of zes voegt Ulrich zich bij deze groep en vecht hij voor een plek nog verder vooraan. Vrij snel daarna vallen de Bruin en later ook Koers waardoor Ulrich naar voren komt en Soppe in het vizier krijgt. Hij komt echter een aantal seconden tekort om de winst te pakken maar wordt nog knap tweede. Jeffrey Buis deed uiteindelijk nog goede zaken door driekwart van het deelnemersveld voorbij te gaan in de tweede race en op de streep een vijfde plaats te pakken.

Coureurs aan het woord
Niek van den Broek was erg tevreden over zijn prestatie in Brakel. De twee vierde plaatsen waren uiteindelijk goed om als derde in de einduitslag te eindigen. “Ik ben hier heel blij mee. Afgelopen winter heb ik veel getraind en extra op mijn houding gelet. Ik hoop dit seizoen toch wel in de top 5 te eindigen.” Dagwinnaar Walid Soppe neemt na deze wedstrijd de koppositie van Ulrich over in het klassement en is daarmee in zijn nopjes: “Ik wil dit seizoen gewoon kampioen worden!”

Nieuwkomer Dustin Timmermans heeft ook een goed gevoel overgehouden aan zijn optreden. “Mijn eerste race ging erg goed, ik schoof langzaam een stuk of drie plaatsen naar achteren maar kon die plekken op het laatst toch weer goedmaken en daardoor werd ik negende. De tweede race ben ik helaas gevallen. Ik hoop de volgende wedstrijd in Assen ook weer op de negende plek te eindigen.”

Volgende wedstrijd
De 22 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 10 mei wordt de derde  wedstrijd gereden op de TT Junior Track in Assen. Toegang is gratis.

Kijk voor de volledige agenda, de tussenstand en al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl

Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?